Pětkrát základ a jen jeden inkasovaný gól. Z exsparťana Čelůstky se stal okamžitě lídr Bodrumsporu

Pětkrát základ a jen jeden inkasovaný gól. Z exsparťana Čelůstky se stal okamžitě lídr Bodrumsporu

To, že se letos v létě rozhodl vrátit čtyřiatřicetiletý stoper Ondřej Čelůstka do tureckého prostředí, nebylo až tak velké překvapení.

V minulosti totiž odkopal bývalý obránce obou slavných pražských "S" v Süper Lig celou řadu sezon a to ve službách Trabzonsporu a Antalyasporu.

Po vleklém zranění a s tím spojeným koncem na Letné už to však na nejvyšší tureckou soutěž nebylo a někdejší střední obránce Palerma, Sunderlandu i Norimberku proto nepohrdl ani nabídkou z tamní 1. Lig.

A Bodrumsporu jeho příchod jednoznačně prospěl, protože se díky průběžné třetí pozici drží v popředí tabulky a udržuje si šanci na možný boj o postup.

10...přesně tolik branek vstřelil Ondřej Čelůstka k tomuto datu v evropských prvoligových soutěžích. Prosadil se nejen v české lize, ale také v Serii A a Süper Lig.

Ze zkušeného exreprezentanta s třiatřiceti mezinárodními duely se stal okamžitě lídr defenzivní řady, když nechyběl ani v jednom z pěti případů v základní sestavě a pod jeho taktovkou obdrželo zelenobílé mužstvo pouhý jeden gól.

Trenér Ismet Tasdemir může být s defenzivní akvizicí z letošního léta spokojen. Čtyři čistá konta v úvodních pěti kolech jsou určitě dobrá vizitka a tým nyní bude potřebovat potvrdit svoji formu také 25. září na půdě nyní šestnáctého Altaye.

I když už se starší bratr zlínského Tomáše Čelůstky nevejde kvůli věku a s tím spojeným vyhlídkám do budoucnosti mezi deset nejhodnotnějších hráčů týmu, smlouva do 30. 6. 2024 by se určitě minimálně jednou mohla prodloužit.

P.S.: Svůj debut v Süper Lig už mají za sebou i další dva exletenští borci Martin Minčev a Casper Höjer. Na triumfu na půdě Konyasporu se podíleli jako střídající hráči a obě branky jejich Rizesporu padli ve chvíli, kdy byli na trávníku.

Vydá se Dynamo na nákupy do Příbrami? Janáčkovi se Šípošem by mohla zvýšit konkurenci jednička Příbrami