AKCE V LOUNECH: Výstava obrazů, Den seniorů nebo medovinobraní
Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - V pondělí můžou zájemci vyrazit na slavnostní otevření výstavy abstraktních krajin. V úterý Spolek rodáků a přátel města Loun a okolí zve všechny zájemce na besedu s vedoucími představiteli města. Také se bude slavit Mezinárodní den seniorů. V pátek na Zámku Pátek můžou návštěvníci ochutnat medovinu a další výrobky na akci Medovinobraní.

PŘEHLED AKCÍ:

Pondělí 2. října

16.30 do 17.30 hodin, Městská knihovna Louny, Louny: ZDENĚK VINTRICH – LÉTO 2023. Slavnostní otevření výstavy Zdeňka Vintricha - Léto 2023, 2.10.2023 od 16.30 do 17.30 hodin. Výstava abstraktních krajin sestavená z děl vytvořených letos v létě převážně v plenéru. Obrazy jsou charakteristické optimistickou barevností a neobvyklým pojetím krajiny. Výstava potrvá po celý měsíc říjen. Více informací: Vernisář – Zdeněk Vintrich – Léto 2023 - Městská knihovna Louny (mkl.cz)

 

Úterý 3. října

16.00 hodin, Městský úřad – Velká zasedací síň, Louny : SPOLEK RODÁKŮ A PŘÁTEL MĚSTA LOUN A OKOLÍ - BESEDA. Spolek rodáků a přátel města Loun a okolí zve všechny zájemce na besedu s vedoucími představiteli města. Pokud se chcete zeptat na cokoli ohledně našeho města a získat odpověď přímo od pana starosty či místostarostů, můžete využít právě této příležitosti. Více informací: Město Louny - Oficiální internetové stránky města Loun a Městského úřadu Louny (mulouny.cz)

 

3. – 8. října 9.00 hodin, Oblastní muzeum, Louny: TÝDEN KNIHOVEN V MUZEJNÍ KNIHOVNĚ. Knihovna Oblastního muzea v Lounech se v roce 2023 zapojí do celostátní akce „Týden knihoven“. V tomto týdnu bude ve výstavě „Žiju v první republice“ otevřena Prvorepubliková čítárna. Přijďte si prohlédnout módní výstřelky 20. až 30. let. V muzejní knihovně jsou módní časopisy z tohoto období i další dobový tisk. Pánové možná ocení i možnost nahlédnout do časopisů Letec, Rádio atd. Více informací: Muzeum Louny

 

13.30 hodin, KD Zastávka, Louny: MEZINÁRODNÍ DEN SENIORŮ. Oslava Mezinárodního dne seniorů do KD Zastávka Louny. V programu této oslavy bude i Krajské kolo soutěže „Babička roku 2023“. Srdečně zvou senioři z KRS Ústeckého kraje ve spolupráci se seniory Pomoc bližnímu z.s.Louny. Garantem akce je místopředsedkyně KRS Ústeckého kraje a předsedkyně a zakladatelka Pomoc bližnímu z.s., seniorka roku 2021 V. Svobodová. Za finanční podpory KK Města Louny a KRS Ústeckého kraje. Více informací: KD ZASTÁVKA Louny - Program (kdzastavka.cz)

 

Pátek 6. října

19.00 hodin, Park Louny - amfiteátr, Louny: PROMÍTÁME! - TAJNÝ ŽIVOT MAZLÍČKŮ. Max a Katie jsou spřízněné duše, ti naprosto nejlepší kámoši na světě. Co na tom, že Max je pes a Katie člověk? Kdyby se Katie každý den na dlouhé hodiny neztrácela a nenechávala Maxe samotného v jejich bytě, byl by nejspokojenější hafan pod sluncem. Naštěstí má Max doma pořádnou smečku přátel, kteří se rozhodnou, že ho nenechají na holičkách a vydají se ze svých pelíšků na mimořádně dobrodružnou výpravu...Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Rodinný, USA, 2016, 90 min. Vstup zdarma, občerstvení zajištěno. Více informací: Promítáme! – Tajný život mazlíčků - Městská knihovna Louny (mkl.cz)

 

Sobota 7. října

12.00 hodin, Zámek Pátek, Pátek 1, Louny: MEDOVINOBRANÍ. Ochutnávky medoviny, skupina historického šermu Okořská garda, skupina novostředověké hudby Ergo, kouzelník M., hadí mág Cave, alchymista Bavor Rodovský, kovárna, tržiště, soutěže pro děti...Více informací: Zámek Pátek (zamekpatek.cz)

16.00 hodin, kostel sv. Bartoloměje, Smolnice 1: HUDBA VE SMOLNICI. V rámci cyklu Hudba ve Smolnici se představí na koncertu v kostele sv. Bartoloměje ve Smolnici u Loun významní čeští umělci, působící nejen v Čechách, ale i v zahraničí. Hudební cykly ve Smolnici jsou zaměřeny na klasickou a duchovní hudbu domácích i světových autorů a zejména těch, kteří v Ústeckém kraji působili nebo k němu mají vztah. T. Švarcová - soprán, M. Káčerková – virginal, J.Thury - hoboj, T. Strašil – violoncello; J. S. Bach, B. Marcello, F. Durante, G. F. Händel, B. M. Černohorský. Více informací: Cyklus Hudba ve Smolnici | Kostel Smolnice – Spolek sv. Bartoloměje ve Smolnici.

09.00 hodin, Městské muzeum, Louny: 19. MUZEJNÍ EXKURZE S PŘÍRODOVĚDCI. Ve spolupráci s Houbařským spolkem Žatec vás zveme na mykologickou vycházku. V Markvareckém lese projedeme přibližně 8 km okruh. Kromě seznámení s právě rostoucími druhy hub nebude chybět botanický a geologický komentář. Sraz v 9.00 hodin na odbočce lesní cesty na silnici z Markvarce do Konětop (50.26696N, 13.70355E). Předpokládaný konec kolem 14 hod. Akce se koná za každého počasí. Doporučené vybavení: turistická obuv a oblečení. Vstupné dobrovolné. Dotazy na tel. 776 314 189. Více informací: Muzeum Louny

 

Sobota - neděle 7. - 8. října

08.00 do 20.00 hodin, Městská sportovní hala, Louny: FISAF AEROBIC & FITNESS 2023. Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz, člen Mezinárodní federace sportovního aerobiku a fitness FISAF International a Juniorský Fitness Klub Louny pořádají soutěž ve sportovním aerobiku a fitness týmech. Vstupné: 200 Kč (děti do 12 let zdarma). Více informací: KALENDÁŘ SOUTĚŽÍ (fisaf.cz)

 

Neděle 8. října 14.00 hodin, Kulturní dům Zastávka, Louny: TANEČNÍ ČAJE. Taneční čaje pro všechny milovníky tance a dobré hudby. Přijďte si zatančit, nebo jen poslechnout hudbu v podání Tanečního orchestru Jaromíra Laksy. Kontakt (Jaromír Laksa): tel.: 602 180 465, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více informací: Taneční orchestr Jaromíra Laksy (tojl.cz)

 

Kino Svět Louny – aktuální program kina v odkazu:

Kino Svět – program a vstupenky online (kinolouny.cz)

 

Městská plavecká hala od 1. září 2023

Ranní plavání

ÚT – ČT 06.00 – 08.00

Pro veřejnost

PO – PÁ 13.00 – 21.00

SO – NE 10.00 – 21.00

Sauna

PÁ – NE 15.00 – 20.00

 

Letní cvičiště 1. září do 31. října 2023

PO – NE 8.00 - 20.00

 

Městský zimní stadion

PO – NE 06.30 – 23.00

Veřejné bruslení

Více informací: Veřejné bruslení - LSSA

 

Na webových stránkách MIC Louny www.louny.eu (v kalendáři akcí) naleznete další kulturní a sportovní dění v Lounech a okolí.

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru