Do Univerzity třetího věku v Žatci se zájemci stále ještě můžou hlásit
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Žatec - Do Univerzity třetího věku v Žatci se lze hlásit do 16. 10. 2023. Představení žateckých kurzů Univerzity třetího věku UJEP a přihlášky do zimního semestru naleznete ve fotogalerii.

Univerzita třetího věku UJEP v Ústí nad Labem

kurzy – místo výuky Žatec - dvouletý cyklus kurzů 2023 - 2025

ZT1 Odhalená tajemství vesmíru a přírody – lektor RNDr. Pavel Pintr, Ph.D.

(termín bude určen, 14 hodin v semestru, poplatek 800 Kč za semestr)

Kurz seznámí posluchače s nejnovějšími poznatky v oblasti přírodních věd, zejména astronomie a robotiky. Za pomoci moderních technologií – Digitária a projekce "Věda na kouli" se vypraví na zajímavou pouť vesmírem a přírodou. Součástí přednášek budou i profesionální fulldome filmy, které doplní probíraná témata. Součástí kurzu je i praktická ukázka z robotiky, například práce se 3D tiskem a ukázka programování malých robotů. Po absolvování kurzu dostane posluchač U3V ucelený obraz

nejnovějších poznatků o přírodě, vesmíru a naučí se ovládat i nové moderní technologie.

ZT2 Historie města Žatce a regionu - lektor Mgr. Petr Antoni

(čtvrtek 16:00 – 19:00, 12 hodin v semestru/ 4 setkání, poplatek 600 Kč za semestr)

Kurz je zaměřen na zajímavé kapitoly z dějin města Žatce a přesahy do okolního regionu. Bude postaven na příbězích konkrétních historických postav, resp. v nejstarších dějinách na postavách z pověstí a kronik. Cílem kurzu je lepší pochopení složitosti historie města, která se do dnešních dnů propisuje do jeho podoby, stavu a stále není dobře chápána ani starší částí obyvatelstva.

ZT3 Výtvarný kurz – lektor BcA. Ester Polcarová

(pátek 9:00 – 12:10, 30 hodin v semestru/ 8 setkání, poplatek 2100 Kč)

Cílem kurzu je seznámit posluchače se základními výtvarnými technikami a pracovními postupy, v teoretické i materiální rovině. Posluchači si pod vedením zkušeného lektora vyzkouší základní výtvarné techniky kresby, malby, grafiky a modelování. Zadání a obsah práce setkání se může uzpůsobit úrovni a zájmu posluchačů. Cílem je získat přehled v oboru, motivovat je, vzbudit u nich zájem o obor, zvědavost, vlastní iniciativu a radost ze své práce. Materiál a pomůcky jsou v ceně kurzu.

ZT4 Literárně dramatický kurz – divadlo a improvizace - lektor Jitka Bibi Marešová

(úterý 10:00 – 13:10, 30 hodin v semestru/ 8 setkání, poplatek 2100 Kč)

„Poznat sami sebe, naučit se správně mluvit a dýchat, pochopit a ovládat své emoce a reakce, naučit se hrát divadlo.“ Divadlo je radost a práce v souboru přináší nová přátelství. Lektorka Bibi Marešová je zkušená divadelní herečka, která pracuje s lehkostí a humorem. V kurzu budou posluchači seznámeni se základními postupy práce s textem, jeho výstavbou, tématy a případnou dramatizací. Pod vedením lektora se dozví o základních pojmech, cvičeních, technikách, se kterými pracuje dramatická výchova. Zlepší si výslovnost, zkusí si „hru v roli“, osvojí si improvizaci na dané téma a řadu dalších divadelních dovedností. Naučí se vystavět příběh od první myšlenky po dramatizaci textu. Dále budou pracovat na rozvoji kritického myšlení, prostřednictvím recenzí některých představení i reflexí vlastních drobných etud. Materiál a pomůcky jsou v ceně kurzu.

ZT5 Práce s počítačem pro začátečníky – lektor Ing. Zuzana Hořínková Kawanová a Kristýna Herinková

(pondělí 14:30 – 16:15, 24 hodin v semestru/ 12 setkání, poplatek 1700 Kč)

Kurz je určen pro začátečníky a pro velmi mírně pokročilé, kteří se chtějí naučit jak ovládat telefon, tablet, počítač nebo notebook. Jedná se o kombinovaný kurz. Posluchači získají základní dovednosti s počítačem a telefonem, nastavení, aplikacemi, práce na internetu, zálohování a základní práce s fotografiemi.

ZT6 Zdravotně pohybový kurz – lektor Bc. Jana Břízová – kurz je zcela naplněn

(čtvrtek 16:30 – 18:15, 24 hodin v semestru/ 12 setkání, poplatek 1700 Kč)

Kurz je rozdělen na část teoretickou a část praktickou. V rámci teoretické části kurzu se posluchači seznámí se základními principy péče o pohybový aparát. V praktické části bude probíhat zdravotní cvičení. Cílem kurzu je seznámení posluchačů s možnostmi prevence a aktivního přístupu v rámci problematiky a bolestí pohybového aparátu.

 

Termín podání přihlášky pro zimní semestr 2023/2024 – do 16. 10. 2023

Formulář přihlášky – Infocentrum Žatec, nám. Svobody 149 nebo na webu U3V https://www.ujep.cz/cs/prihlaska

Vyplněnou přihlášku můžete zaslat na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo odevzdat v zalepené obálce v Infocentru v Žatci.

Webové stránky – http://u3v.ujep.cz nebo https://www.ujep.cz/cs/univerzita-tretiho-veku

Podmínkou pro podání přihlášky je věk minimálně 50 let.

Přihláška ZS 2023 2024

Přihláška ZS 2023 2024 2

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru