Na bystřanských mostech se objevily nečekané problémy. Opravy potrvají silničářům déle
Foto: ŘSD
Ústí nad Labem

Teplicko - Mezi Teplicemi a Novými Dvory na silnici I/8 opravuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přibližně 3,5 km dlouhý úsek. Aktuálně práce probíhají na mostech v Bystřanech, kde silničáři odbourali mostní závěry. Tam zjistili špatný stav hydroizolace, kterou odfrézovali a za pomoci sond zjistili kaverny v nosnících, které musí zasanovat. Dále zjistili, že nové mostní závěry není jak zakotvit, proto nyní připravují nejoptimálnější technické řešení pro zhotovení nového uchycení.

„Jedná se o větší rozsah prací, než jsme předpokládali, proto došlo k prodloužení termínu dokončení. Do 15. prosince dokončíme opravu této poloviny mostu a položíme asfaltové vrstvy po celé délce úseku tak, abychom zde mohli provádět zimní údržbu. Přes zimu bude úsek obousměrně průjezdný a na jaře zahájíme opravu druhé poloviny mostu, kterou nejpozději do června 2024 plánujeme mít hotovou. V místě je nyní kyvadlový provoz řízený semafory. Řidičům se omlouváme za komplikace a prosíme je o trpělivost," uvedlo ŘSD.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru