Zemřel legendární anglický útočník. Zazářil v Manchesteru City, pak prodával toaleťáky

Ve věku 79 let zemřel bývalý hráč a také předseda anglického fotbalového týmu Manchester City Francis Lee. Klub o smrti někdejšího reprezentačního útočníka informoval na sociální síti X.

„S nejhlubším zármutkem a těžkým srdcem oznamujeme, že zemřel bývalý hráč a předseda Manchesteru City Francis Lee. V této velmi těžké chvíli bychom všichni rádi vyjádřili soustrast přátelům a rodině Francise,“ uvedl klub na sociální síti X.

Na Etihad Stadium a v City Football Academy jsou vlajky vyvěšeny na půl žerdi jako projev úcty. Smutek na X vyjádřil i Bolton, kde Lee s velkou kariérou začínal „Všichni v Boltonu Wanderers jsme zarmouceni zprávou o úmrtí bývalého útočníka Francise Leeho. V této těžké chvíli myslíme na Francisovu rodinu, přátele a blízké.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Psychopat Bořil nebo odporné „fandění“ sparťanů. Pražské derby vyvolalo na sítích emoce

Útočník známý pod přezdívkou Franny hrál za Manchester City v letech 1967–1974, kdy nastoupil k 328 utkáním a nastřílel 148 gólů. Z Boltonu do Manchesteru přestupoval za rekordních 60 000 liber. Připsal si také 27 reprezentačních startů za Anglii, v nichž zaznamenal 10 gólů.

Poté, co Lee v roce 1976 skončil s profesionálním hraním, začal podnikat. Prodával toaletní papíry a ve svém obchodě zaměstnal mimo jiné i komika Petera Kaye. Nakonec se do klubu vrátil jako předseda a v 90. letech strávil v jeho čele čtyři roky, uvedl web Sky News.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fotbalové Slovácko řeší průšvih. Trenéra žen vyšetřuje policie, klub ho propustil

Tagy:
Anglie fotbal sport Manchester City FC Bolton Francis Lee