Francouzský průvodce Michelin bude hodnotit i hotely

foto Průvodce Michelin - ilustrační foto.

Paříž - Francouzský gastronomický průvodce Michelin bude od příštího roku hodnotit kromě restaurací i hotely. Zaměří se na jejich architekturu, design, služby a poskytovaný komfort. Ocení také jejich jedinečnost, poměr ceny a výkonu a poskytne odpověď na otázku, zda hotel stojí za zvláštní cestu. Společnost Michelin, která průvodce přes 100 let vydává, to uvedla na svém webu.

Hodnotitelé zahrnuli do užšího výběru 5300 výjimečných hotelů a ubytovacích zařízení po celém světě. Jedná se o nezávislý výběr hotelů ve 120 zemích v širokém cenovém rozpětí a různých stylech. Bude sloužit jako základ pro budoucí žebříček, který sestavuje tým inspektorů, bývalých profesionálů v oboru.

Inspektoři zastupují 25 různých národností a všechny generace, řekl agentuře AFP ředitel průvodce Gwendal Poullennec: "Jsou mezi nimi mladí lidé s tetováním i lidé v oblecích a kravatách, a máme stále více žen."

Cílem průvodce Michelin, který v roce 1900 vytvořili bratři André a Edouard Michelinovi pro motoristy, bude ukazovat cestovatelům ubytování s charakterem, kde návštěvníkům nabízejí víc než jen pokoj. Hotely bude také možné rezervovat přímo prostřednictvím platformy Guide Michelin. Cestovatelé na ní budou mít i možnost podělit se o vlastní hodnocení a zkušenosti.

Společnost Michelin reaguje vlastním hodnocením hotelů na přílišnou standardizaci ubytovacích zařízení z hlediska designu, interiéru a služeb. Které hotely se budou moci v budoucnu ozdobit jejím michelinským klíčem, má být oznámeno v první polovině roku 2024.

Průvodce Michelin představují hotely vedle restaurací už nyní. Mají ale zatím jen jednoduchou klasifikaci podle komfortu a žádné zvláštní ocenění jako u vynikajících restaurací, které mohou získat jednu až tři hvězdičky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 8.05.2024 ČTK

Reklama

16°C

Dnes je středa 8. května 2024

Očekáváme v 03:00 9°C

Celá předpověď