Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Vyškov porazil fotbalisty Žižkova a pojistil si vedení ve druhé lize, Duklu zastavila Vlašim

Dva góly padly na hřišti Vyškova ve 12. kole druhé ligy a oba do branky Žižkova, vítězové tak potvrdili vedení v tabulce druhé ligy. V čele soutěže mají nyní čtyřbodový náskok, protože druhá Dukla prohrála 2:3 ve Vlašimi. Prostějov po obratu přestřílel brněnskou Líšeň 4:2 a Chrudim gólem v úvodu zvítězila 1:0 nad Opavou. 

Vyškov
zdroj: mfkvyskov.cz

Vyškov se proti nováčkovi dlouho trápil a prosadil se až v poslední dvacetiminutovce. V 74. minutě otevřel skóre hlavou Musa a v nastavení po brejku přidal pojistku střídající Diallo. Účastník prvoligové baráže z minulé sezony v domácím azylu v Drnovicích vyhrál i šestý zápas tohoto ročníku druhé ligy a naplno bodoval potřetí z posledních čtyř kol. Žižkov naopak po třech kolech prohrál.

Vyškov v čele soutěže odskočil Dukle, která ve Vlašimi doplatila na nepovedenou úvodní půlhodinu, během níž inkasovala dva góly. Pražanům se pak dvakrát povedlo snížit, ale srovnat už nedokázali. Vlašimští zvítězili po třech kolech a poskočili na třetí místo, které jako poslední znamená účast v baráži.

Stejně bodů má i čtvrté Táborsko. Jihočeši využili toho, že dnes hrál zápas i prvoligový A-tým Olomouce a proti "béčku" Sigmy si s chutí zastříleli. Dva góly dal Kateřiňák, hosté až v závěru mírně zkorigovali stav.

Prostějov v poločase s Líšní ztrácel jeden gól, v druhé části druhého poločasu ale skóre třemi brankami otočil a zvítězil 4:2. Rozdílovou branku dal v 84. minutě z penalty Jaroň. Hanáci v domácím azylu na stadionu HKF Olomouc podruhé za sebou vyhráli.

Opava v minulém kole porazila hlavního předsezonního adepta na postup Zbrojovku Brno, v Chrudimi ale nebodovala. Zápas rozhodl už v druhé minutě Langhamer. Východočeši zvítězili po třech kolech.

12. kolo druhé fotbalové ligy:

Vyškov – Žižkov 2:0 (0:0)
Branky: 74. Musa, 90.+2 Diallo. Rozhodčí: Rouček – Antoníček, Zoufalý. ŽK: Ilko, Bayo, Musa – Muleme, Prošek, Hönig, Voltr. Diváci: 1215.

Prostějov – Líšeň 4:2 (1:2)
Branky: 18. Elbel, 70. Koudelka, 84. Jaroň z pen., 88. Silný - 36. Vlasák, 42. Jeřábek. Rozhodčí: Trska – Volf, Černoevič. ŽK: Elbel, Koudelka – Veselý, Mezera, Polášek. Diváci: 350. Hrálo se v Olomouci.

Chrudim – Opava 1:0 (1:0)
Branka: 2. Langhamer. Rozhodčí: Opočenský – Ježek, Šafránková. ŽK: Záviška, Skwarczek, Novotný, Huf, Kesner – Helebrand, Kopečný. Diváci: 975.

Vlašim – Dukla Praha 3:2 (2:0)
Branky: 11. Singhateh z pen., 30. Heppner, 62. Lacík - 56. Matějka z pen., 68. Kozel. Rozhodčí: Starý - Pfeifer, Novák. ŽK: Sanneh - Červenka, Matějka, Jeřábek. Diváci: 560.

Táborsko – Olomouc B 6:2 (4:0)
Branky: 37. a 72. Kateřiňák, 12. Šašinka, 30. Bláha, 45.+2 Koné, 80. Svatek - 84. Langer, 90.+1 Mikulenka. Rozhodčí: Vokoun - Pochylý, Žurovec. ŽK: Varačka, Dordič - Slavíček, Langer, Křišťál, Janotka (trenér). Diváci: 753.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články