Karlovy Vary otočily zápas v Českých Budějovicích

foto Ilustrační foto - 54. kolo hokejové extraligy, HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice, 20. února 2022 v Karlových Varech.Zleva: střelec Jiří Černoch, Tomáš Vondráček, Tomáš Rachůnek a Martin Kohout z Karlových Varů se radují z gólu

České Budějovice - Hokejisté Karlových Varů otočili v 10. kole extraligy utkání na ledě Českých Budějovic a vyhráli 3:2 po samostatných nájezdech. Motor vedl 2:0, ale nakonec si připsal pátou porážku v řadě v soubojích s Energií. Zápas rozhodl Tomáš Rachůnek. Jihočeši tak prohráli potřetí za sebou, Západočeši minisérii dvou nezdarů ukončili.

Domácím se povedl úvod. Po akci založené Valským převzal puk v mezikruží Simon, střelou švihem překonal brankáře Frodla a připsal si první soutěžní gól v dresu Motoru.

Příležitost navýšit skóre měl Harris a také Hovorkův nápřah od modré čáry vypadal nebezpečně. Blízko vyrovnání se ocitl karlovarský kapitán Černoch, ale Hrachovinu nepřekonal. Na druhé straně neuspěl Simon.

Při vyloučení Vopelky se ocitl sám před budějovickým brankářem Ondřej Beránek, ale skóre se nezměnilo. Nepříjemnou ránu z pravého kruhu vyslal v přesilovce také Kangasniemi, ani on však neskóroval.

Ve druhé třetině narůstala převaha Motoru. Z pravého kruhu střílel Martin Beránek, kapitán Gulaš před brankářem Frodlem trochu nešťastně volil přihrávku namísto zakončení. Z osy kluziště mířil na karlovarskou branku Pech, zprava pálil Gulaš. To vše za úvodní čtyři minuty.

Na opačné straně se zkoušeli prosadit Jiskra a po něm Černoch. Domácí veterán Pech ve 33. minutě poslal křižnou přihrávku vzorně na hokejku Doudery, který v pádu zvýšil náskok Jihočechů kličkou do bekhendu. I zkušený obránce skóroval v českobudějovickém dresu poprvé. Domácí měli poté hned několik příležitostí navýšit vedení, potřetí však Frodla nepřekonali.

Ve třetí části pokračoval nápor domácích, Frodl ale i nadále svůj tým držel. Dokázal zlikvidovat i trestné střílení Ordoše nařízené za Plutnarův faul při karlovarské přesilovce. Po jejím skončení hosté snížili, když Gríger zakončoval do odkryté branky.

Brzy mohl zblízka vyrovnat obránce Huttula, ale Hrachovina odvrátil nebezpečí levým betonem. Nezastavil však v 56. minutě akci dalšího obránce Stříteského, kterého Jihočeši neobsadili na pravé straně. V závěru se oba soupeři snažili strhnout výsledek na svoji stranu. Neuspěl karlovarský Hladonik, ani budějovický Harris.

V prodloužení mohl rozhodnout kapitán hostí Černoch, který se řítil sám na Hrachovinu, ale nedal. Poté měl velkou šanci také domácí Pech. Západočeši poté nevyužili přesilovou hru, druhý bod ale nakonec získali. V nájezdech se prosadili Rachůnek a Ondřej Beránek, čtveřice domácích střelců Frodla překonat nedokázala.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Hanzlík (České Budějovice): "Výsledek je pro nás velká ztráta. Měli jsme dobrý vstup a vybudovali si náskok. Zhruba od poloviny utkání tam byla skvělá pasáž a do prvního inkasovaného gólu jsme si vypracovali dostatek příležitostí, abychom odskočili na 3:0. Bohužel, vedení 2:0 je ve sportu nejhorší a my dostali gól, který otřásl s týmem a vývoj zápasu se otočil."

David Bruk (Karlovy Vary): "Po vyrovnaném začátku se utkání se pro nás vyvíjelo nepříznivě. Prohrávali jsme o dva góly, hlavně druhý gól s námi docela zamával. Navíc měli domácí trestné střílení. Povedlo se nám vrátit do zápasu přesilovkou, která nás nabila energií a podařilo se nám srovnat skóre. Prodloužení a nájezdy byly klasicky vabank, jsme rádi za dva body."

Banes Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 2:3 po sam. náj. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Simon (Valský, M. Doudera), 33. Doudera (Pech, Simon) - 46. Gríger (Kangasniemi, Jiskra), 56. Stříteský (Hladonik, Bartejs), rozhodující nájezd Rachůnek. Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík - Rampír, Klouček. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 5917.

České Budějovice: Hrachovina - Pýcha, Gulaši, Hovorka, M. Doudera, Vráblík, Štencel, Štich - Kubík, Harris, Ordoš - Gulaš, F. Přikryl, M. Beránek - Valský, Pech, Simon - Vopelka, M. Hanzl, Chlubna. Trenér Čihák.

Karlovy Vary: Frodl - Plutnar, Huttula, Stříteský, Bartejs, Dlapa, Pulpán - O. Beránek, Černoch, Hladonik – Kangasniemi, Gríger, Rachůnek - Zetterberg, Jiskra, Redlich - O. Procházka, R. Přikryl, Koffer. Trenér Bruk.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 22.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je středa 22. května 2024

Očekáváme v 03:00 16°C

Celá předpověď