Rusko tvrdí, že v noci zničilo 27 ukrajinských dronů. Zachyceny byly v Kurské a Belgorodské oblasti

Rusko v noci na neděli zničilo 27 bezpilotních letounů, kterými se na něj pokusila zaútočit Ukrajina. Informuje o tom agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo obrany. Moskva kromě toho uvedla, že ve čtvrtek vyslala do vzduchu stíhačku Su-27 kvůli americkému bezpilotnímu letounu, který se podle ní přibližoval k ruské hranici.

Sledovali jsme online Moskva (Aktualizováno: 14:15 15. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský voják s dronem (ilustrační foto)

Rusko v noci údajně sestřelilo 27 ukrajinských dronů (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

„V neděli v noci byl zmařen pokus kyjevského režimu provést teroristický útok bezpilotními letouny na objekty na území Ruské federace. Nasazené prostředky protivzdušné obrany zachytily 27 ukrajinských bezpilotních letounů, z toho 18 nad Kurskou oblastí a dva nad Belgorodskou (oblastí) byly zničeny ve vzduchu,“ stojí v prohlášení ministerstva.

Kde a jak ruská protivzdušná obrana zničila zbývající drony, TASS neuvedla. Gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt podle agentury Reuters sdělil, že si útoky dronů nevyžádaly žádná zranění.

Jak Kurská, tak Belgorodská oblast sousedí s Ukrajinou, proti níž Rusko od loňského února vede válku.

Ruské ministerstvo obrany kromě toho na sociální síti Telegram sdělilo, že ruské síly vyslaly stíhačku Su-27 nad Černé moře kvůli americkému armádnímu bezpilotnímu letounu RQ-4 Global Hawk, který se údajně blížil k ruské hranici. Manévr stíhačky proběhl podle oznámení úspěšně a americký letoun se od hranice vzdálil. Podobná prohlášení ruské ministerstvo zveřejňuje poměrně pravidelně.

epo, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme