Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Box ČR 2024

Slavia ve šlágru kola přivítá páté Slovácko, Sparta hostí České Budějovice

Po reprezentační přestávce pokračuje 12. kolem první fotbalová liga. Slavia nastoupí doma proti pátému Slovácku, vedoucí Sparta přivítá České Budějovice. Třetí pohárový účastník Plzeň se představí v Liberci.

Fotbalisté Slavie Praha
zdroj: twitter.com/slaviaofficial

Slavia nepodlehla Slovácku v nejvyšší soutěži osmkrát za sebou (z toho sedm výher). Celek z Uherského Hradiště střídá v posledních pěti kolech výhru a porážku.

"Je to zápas doma po reprezentační pauze, což jsme dlouho neměli, většinou začínáme venku. Doufám, že se ukážeme v dobrém světle a předvedeme dobrý výkon. Proti Slovácku to vždy bývá zajímavý zápas s dobrou úrovní. Myslím, že to bude podobné i teď," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský, jehož tým ztrácí na první Spartu dva body.

Letenští v 11 kolech této sezony jako jediní spolu se Slavií neprohráli a nebodovali v jediném z posledních 33 ligových duelů. Doma Sparta vyhrála všech pět dosavadních zápasů v ročníku nejvyšší soutěže. České Budějovice zdolala v lize pětkrát za sebou.

V 15. soutěžním utkání v řadě požene Spartu vyprodaná Letná. Pražané v pátek oznámili, že s dánským trenérem Brianem Priskem a jeho realizačním týmem prodloužili smlouvu do roku 2026.

"Budějovice jsou dobrý tým, mají jasnou představu, jak hrát. Budou se nás snažit dostupovat, uvidíme, jak si s tím poradíme. Soustředíme se jen na sebe, jako vždycky. Musíme se ujistit, aby hráči byli v co nejlepší formě, to je naše práce. Musíme vyhrát každý zápas, zejména doma," řekl asistent sparťanského trenéra Lars Friis.

Plzeň vyhrála sedm z minulých osmi kol a na Letenské jí chybí sedm bodů, k dobru má však odložený duel v Mladé Boleslavi. Spolu se Spartou má s 30 góly nejlepší útok ligy.

Viktoria prohrála jediný z posledních 16 ligových zápasů v Liberci a dvakrát za sebou tam zvítězila 1:0. Slovan nevyhrál v lize šestkrát po sobě.

"Liberec má výbornou ofenzivu. Teď se jim trošku nedaří v defenzivě, dostali ve dvou zápasech osm gólů. Ale byli velice nebezpeční v ofenzivě, mají tam výborné a velmi nepříjemné hráče Tuptu nebo Frýdka," podotkl asistent trenéra Plzně Jan Trousil.

Čtvrtá Olomouc hraje v Pardubicích, na jejichž hřišti v dosavadních třech ligových duelech neprohrála. Východočechům bude kvůli karetnímu trestu chybět trenér Radoslav Kováč, který za Sigmu hrával.

"Pardubice především na domácí půdě hrají velice dobře. Snaží se hrát aktivně a kombinačně, mají řadu šikovných hráčů, nejen v uvozovkách našeho Kryštofa Daňka. Rozhodně jedeme do Pardubic s pokorou, ale chceme tam uspět," prohlásil asistent trenéra Hanáků Jiří Saňák.

Poslední Zlín vyzve Mladou Boleslav. "Ševci" mají s osmi góly nejslabší útok ligy a s 25 inkasovanými brankami spolu s Českými Budějovicemi i nejhorší defenzivu.

Ostrava neprohrála šest kol po sobě, naopak Teplice zvítězily v jediném z posledních devíti. Nováček Karviná se utká s Hradcem Králové a Jablonec narazí na pražské Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články