Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Červenka dovedl Zlín k bodu v Olomouci, Baník nečekaně padl doma s Jabloncem

Bronislav Červenka nahradil v týdnu na lavičce Zlína Pavla Vrbu a hned dosáhl na nečekaný bod za remízu 0:0 proti vysoce favorizované domácí Olomouci. Ještě lépe si vedl jiný outsider, Jablonec, který dokázal zvítězit 0:1 v Ostravě. Cenné vítězství vezou z Českých Budějovic hráči Pardubic, kteří v "záchranářském" souboji vyhráli 1:0. Stejným výsledkem zvítězili i Hradečtí v souboji s Teplicemi a přerušili tak třízápasovou sérii bez vítězství. Smírně se po výsledku 1:1 rozešlo Slovácko s Libercem.

Je nám líto, video expirovalo.
Dohráno

Nula vzadu a první bod pro Červenku

Zlín sice v duelu s Olomoucí nedokázal vystřelit na branku, udržená nula však má po debaklu 5:9 s Mladou Boleslaví pro ševce cenu zlata. Domácí Olomouc nedokázala využít žádnou ze svých gólových šancí a Zlínští tak pod vedením nového kouče Červenky berou bod, se kterým se asi moc nepočítalo.

Červenka, který už ve Zlíně v minulosti hrával a dělal asistenta, udělal při své prvoligové premiéře v roli hlavního kouče oproti poslednímu kolu čtyři změny v sestavě. Po debaklu s Mladou Boleslaví a historicky nejgólovějším utkání samostatné nejvyšší soutěže posadil na lavičku brankáře Rakovana a mezi tyče poslal uzdraveného Dostála.

V zahajovací jedenáctce byl nově i bývalý olomoucký středopolař González. Do základní sestavy Hanáků se po zranění vrátil jejich nejlepší střelec Juliš.

Sigma celé utkání častěji držela míč a snažila se dostat do zlínského defenzivního bloku. Nejblíže brance byl v 84. minutě Chvátal, který z voleje napálil břevno. Odražený míč si pak zpracoval Beneš, ale z malého vápna přestřelil. Olomoučtí si tak připsali druhý nerozhodný výsledek po sobě.

Olomouc – Zlín 0:0

Rozhodčí: Kvítek – Kříž, Cichra – Hocek (video). ŽK: Janetzký (Zlín). Diváci: 3044.

Olomouc: Digaňa – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Ventúra (65. Pospíšil), Breite – Fortelný (65. Zifčák), Zorvan, Navrátil (65. Sláma) – Juliš. Trenér: Jílek.

Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Čelůstka (59. Reiter) – Fantiš (85. Dramé), Tkáč (72. Slončík), Janetzký, González (59. Bužek), Bartošák – Vukadinovič (85. Žák). Trenér: Červenka.

Baník doma nestačil na Jablonec

Ostravský Baník se v posledních týdnech dostával do formy a postupně stoupal tabulkou. Naopak Jablonec se krčí u dna ligového pelotonu, a tak byli domácí baníkovci před utkáním favority. Na hřišti to však potvrdit nedokázali. Zápas, který zdánlivě směřoval k bezbrankové remíze, rozčísl brankou v 84. minutě Jan Chramosta a zajistil tak Jablonci teprve druhou výhru v sezoně.

Ostrava podle předpokladů od začátku hrála do plných. Jablonec po dvou prohrách za sebou vsadil na zahuštěný střed pole, ve kterém se utápěla územní převaha domácích. Zároveň Severočeši dráždili soupeře rychlými brejky. 

A byl to nakonec Jablonec, kdo dokázal jednu z mála svých gólových šancí využít. Houska v 84. minutě našel na malém vápně Chramostu, který si pohlídal ofsajdovou linii a podél Letáčka skóroval. Ostrava doma v ročníku nejvyšší soutěže prohrála poprvé, Jablonec naopak zvítězil venku v lize po 12 zápasech a na hřišti Slezanů vyhrál druhý ligový duel po sobě.

Baník Ostrava – FK Jablonec 0:1 (0:0)

Branka: 84. Chamosta. Rozhodčí: T. Klíma – Kubr, Pečenka – Machálek (video). ŽK: Buchta, Ewerton, Fadairo – Houska, Polidar, Souček, Štěpánek, Čanturišvili, Hanuš. Diváci: 8330.

Ostrava: Letáček – Ndefe (62. Juroška), Lischka, Pojezný, Kpozo – Buchta (88. Fadairo), Rigo, Šín, Ewerton – Kubala (62. Almási) – Tanko (77. J. Klíma). Trenér: Hapal.

Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado (85. Souček), Polidar – Houska (90. Hübschman), Kratochvíl – Čanturišvili, Martinec, Alégué (63. Chramosta) – Krulich (63. Pleštil). Trenér: Látal.

Hradec přerušil sérii, Teplice tu svou protáhly

Už pět zápasů bez výhry jsou Teplice. Severočeši přitom skvěle vstoupili do nové sezony a chvíli byli dokonce třetí za vedoucími pražskými "S". Ta doba je ale dávno pryč a Teplice se tak propadají tabulkou, aktuálně již na 11. místo. Hradec naopak po třech utkání bez vítězství zvítězil, a je tak o jednu příčku výše než Teplice.

Ve 41. minutě vidělo 6412 diváků úvodní branku, když Čmelík nacentroval z pravé strany a míč se snesl až za záda překvapeného Grigara. Severočeši se záhy radovali z vyrovnání po Knapíkově dorážce, sudí Všetečka ale nakonec po poradě s videorozhodčím gól neuznal kvůli ofsajdu Vachouška, který se zapojil do hry.

V 67. minutě opět zaváhal Grigar, když neodhadl centr na zadní tyč a střídající Hais poslal míč do sítě. Také v tomto případě ale zasáhl kvůli ofsajdu videorozhodčí a branku neuznal. Východočeši pak už soupeře do žádné větší gólové příležitosti nepustili a s přehledem si došli pro třetí čisté konto v ligovém ročníku. 

FC Hradec Králové – FK Teplice 1:0 (1:0)

Branka: 41. Čmelík. Rozhodčí: Všetečka – Caletka, Pospíšil – Kocourek (video). ŽK: Chaloupek, Knapík, Křišťan (všichni Teplice). Diváci: 6412.

Hradec: Bajza – Klíma, Čihák, Čech, Horák – Kučera, Dancák – Čmelík (83. Pudhorocký), Pilař (83. Harazim), Krejčí (35. Šašinka) – Vašulín (65. Hais). Trenér: Kotal.

Teplice: Grigar – Mareček, Chaloupek, Knapík – Radosta (63. Bílek), Havelka (46. Křišťan), Jukl, Beránek – Trubač – Vachoušek (63. Cykalo), Hronek (46. Jásir, 79. Dramé). Trenér: Frťala.

Záchranářský duel pro Pardubice

Už před sezonou se předpokládalo, že České Budějovice a Pardubice budou s největší pravděpodobností bojovat o přežití v nejvyšší soutěži, a dosavadní výsledky obou celků dávají těmto předpokladům za pravdu. Velmi důležitý vzájemný souboj na jihu Čech ovládli hosté z Pardubic díky brance Zlatohlávka.

Hosté poprvé Jihočechy varovali v osmé minutě, kdy Daňkova střela ještě skončila mimo branku. O minutu později už Pardubičtí otevřeli skóre. Rychlá kombinační akce vyvrcholila souhrou Hlavatého se Zlatohlávkem, jenž přetlačil v souboji bránícího Jakuba Horu a střelou levou nohou překonal gólmana Šípoše. Pro třiadvacetiletého útočníka to byla premiérová trefa v nejvyšší soutěži.

Pardubičtí byli i ve zbytku utkání nebezpečnější, další branku ale už nepřidali a po předchozích třech remízách 1:1 v lize počtvrté za sebou bodovali. Jihočeši naopak potvrdili výsledkové trápení. Dynamo z posledních šesti kol jen jednou zvítězilo a dvakrát za sebou neskórovalo.

České Budějovice – Pardubice 0:1 (0:1)

Branka: 9. Zlatohlávek. Rozhodčí: Petřík – Dresler, Bureš – Adámková (video). ŽK: Skalák, Adediran (oba Č. Budějovice). Diváci: 2238.

Č. Budějovice: Šípoš – Havel, Matouš Nikl, Králik, Trummer – J. Hora (61. Hubínek), Hellebrand (34. Suchan) – Šigut (61. Osmančík), Čermák (34. Adediran), Alli – Skalák (84. V. Hora). Trenér: Marek Nikl.

Pardubice: Budinský – Icha, Halinský, Ortiz, Tischler 0150 Vacek – Daněk, Hlavatý (87. Darmovzal), Míšek (71. Mukwelle), Sychra (60. Helešic) – Zlatohlávek (71. Solil). Trenér: Kováč.

Slovácko si podělilo body s Libercem

Slovácko vstupovalo do utkání s Libercem v roli mírného favorita a brzy, v 10. minutě, se také ujalo vedení, jenže Severočeši potvrdili slušnou formu z posledních zápasů, ještě během první půle dokázali vyrovnat a nakonec si z Uherského Hradiště odvezli bod za remízu 1:1.

Rozehrávku libereckého gólmana Bačkovského v 10. minutě vystihl Havlík, jeho centr z levé strany propadl mezi hostujícími stopery a veterán Petržela měl cestu k prvnímu gólu v ligové sezoně usnadněnou.

Slovácko se ale z vedení dlouho neradovalo. Po pěkné kombinaci na pravém křídle přistál centr Ghaliho na hlavě Preislera, jeho pokus domácí gólman Fryšták vyrazil před sebe a pohotový Tupta jej poslal do sítě.

Do konce utkání už branka nepadla, a Slovácko tak neprohrálo šestý z posledních sedmi vzájemných ligových utkání. Severočeši nezvítězili v sedmém z minulých osmi kol, podruhé za sebou však bodovali.

Slovácko – Liberec 1:1 (1:1)

Branky: 10. Petržela – 16.Tupta. Rozhodčí: Berka – Vlček, Vyhnanovský – Volek (video). ŽK: Valenta, Juroška – Žambůrek, Tupta, Frýdek, Horský, Purzitidis. Diváci: 4523.

Slovácko: Fryšták – Reinberk, Hofmann, Kadlec - Mihálik (68. Sinjavskij), Valenta (68. Kim sung-pin), Trávník (90. Daníček), Doski – Petržela (68. Juroška), Havlík – Vecheta. Trenér: Svědík.

Liberec: Bačkovský – Mikula, Chaluš, Purzitidis – Ghali, Červ, Žambůrek (90. Prebsl), Preisler (71. Horský) – Frýdek (71. Višinský) – Rabušic (60. Fukala), Tupta (90. Doumbia). Trenér: Kozel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články