Ukrajincům se daří držet pozice na levém břehu Dněpru, tvrdí ruští blogeři

foto Příslušníci ukrajinského námořnictva na člunu překonávají řeku Dněpr na frontové linii u Chersonu, 14. října 2023.

Kyjev/Moskva - Ukrajinští vojáci se dál drží na pozicích na levém břehu Dněpru u obce Krynky a u Antonivského železničního mostu, tvrdí ruští prováleční blogeři. Dnes na to upozornil americký Institut pro studium války (ISW). Obě jmenovaná místa leží na opačném břehu řeky než město Cherson, z něhož se loni na podzim Rusové stáhli.

O rozsáhlejších operacích Ukrajinců než doposud na levém břehu Dněpru psali ruští blogeři už v poslední třetině října, ISW na tyto zprávy upozornil 25. října. Konkrétně napsal, že podle tvrzení nejmenovaného ruského válečného komentátora Ukrajinci ovládli část silnice spojující vesnice Pojma, Kozači Laheri a Krynky.

U Krynek stejně jako u Antonivského železničního mostu se bojuje, uvádějí nyní podle ISW ruští blogeři. Ukrajinci se podle těchto zdrojů pokusili prorazit ruskou obranu u obcí Pojma a u Piščanivka.

Britské ministerstvo obrany v úterý upozornilo, že Rusové se v bojích u řeky Dněpr dostávají pod tlak ukrajinských vojsk. Podotklo, že udržení levobřežní části Chersonské oblasti je přitom jedním z hlavních cílů ruské armády na Ukrajině.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 03:00 11°C

Celá předpověď