Na pohřeb Eduarda Krečmara dorazila celá řada známých osobností. Na poslední rozloučení dorazila například Dagmar Patrasová s manželem Felixem Slováčkem, který zahrál skladbu Sen Kovbojů a dohnal tím nejen svou ženu k slzám.

Smuteční obřad organizovala hudebníkova třetí manželka, o téměř třicet let mladší Ildika Viktorivna Krečmarová.

Rodilá Ukrajinka prožila s hitmakerem posledních 12 let a začátek jejich vztahu byl velice dramatický, jelikož byl Krečmar v době jejich seznámení ženatý.

Toužili po miminku

Eduard Krečmar se během života stačil třikrát oženit. Z prvního manželství měl dvě děti, syna Eduarda a dceru Marii. Jeho druhou ženou byla paní Zdena. Tu ovšem krátce před svými sedmdesátinami opustil, když se zamiloval do o 29 let mladší uklízečk, Ukrajinky Ildigy.

Krečmarovou tehdy ani ve snu nenapadlo, že by jí žena, které dala práci, mohla odloudit manžela. Pro Zdenu to byla obrovská potupa i zrada a psychicky se zhroutila.

Krečmar si svou milenku nakonec vzal v roce 2011 na Staroměstské radnici v Praze a oddával je jeho blízký kamarád, hudební skladatel Zdeněk Barták. Skladatel po veselce ještě toužili po miminku, dalšího potomka už se ale nedočkal. "To se jim už bohužel nepovedlo, ale Eda přijal za vlastního syna Ildigy, který je mimochodem velmi šikovný a studuje herectví na státní konzervatoři. Měl z něj velkou radost," prozradil kdysi Barták Blesku. Zdena Krečmarová se ale přes potupu od hudebníka evidentně nikdy nepřinesla, jelikož nedorazila ani na jeho pohřeb...

Felix Slováček na pohřbu zahrál skladbu Sen Kovbojů

Související články