Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

V Zermattu lyžařům počasí nepřeje, sjezd mužů se nepojede

Kvůli dalším přívalům nového sněhu a silnému větru se sobotní sjezd Světového poháru lyžařů v Zermattu a Cervinii neuskuteční. Nepříznivá předpověď počasí je i na neděli, kdy je v plánu druhý sjezd. Kvůli předpokládanému špatnému počasí padla také varianta, že by se alespoň jeden závod uskutečnil v náhradním dnu v pondělí.

Ilustrační foto
zdroj: Reuters

"Bylo to tvrdé, ale správné rozhodnutí. Celou noc jsme na sjezdovce pracovali, ale poslední slovo měla příroda," řekl šéf organizačního výboru Franz Julen.

Cílem pořadatelů bylo ukázat, že v lyžařském středisku u Matterhornu panují už na začátku listopadu zimní podmínky. "Alespoň tenhle cíl jsme více než splnili," uvedl Julen.

Nový sjezd v kalendáři Světového poháru má zatím smůlu na počasí. Loňskou premiéru překazil nedostatek sněhu, nyní organizátory trápí vydatná nová nadílka. Kvůli tomu museli zrušit už čtvrteční i pátečník trénink.

Trať si lyžaři včetně českého reprezentanta Jana Zabystřana vyzkoušeli jen ve středu. Nejrychlejší byl Rakušan Otmar Streidinger, na kterého Zabystřan při premiérovém startu v sezoně na 38. místě ztratil 2,75 sekundy.

Nový ročník SP měl odstartovat před dvěma týdny v Söldenu obřím slalomem, který se však nejel kvůli silnému větru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články