Mobilní širokopásmové připojení, které uživatele skutečně propojuje

Šen-čen (Čína) 13. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) - 

– Společnosti China Unicom a Huawei se vydávají do stepí Vnitřního Mongolska

Městská prefektura Čch'-feng ve Vnitřním Mongolsku, jedné z pěti čínských autonomních oblastí, je proslulá svými nekonečnými travnatými pláněmi, kterými se proplétají krásné řeky a po zdejších pastvinách je rozesetý bezpočet jurt. I když se může toto venkovské prostředí jevit velice idylicky, jeho obyvatelé nejsou ani zdaleka izolovaní od světa, protože mají široký přístup k síťovým připojením. Všude, kde žijí lidé, ukazují indikátory signálu vždy pět čárek, hospodářská zvířata se volně pasou vybavena GPS lokátory a pastevci si mohou užívat svého kočovného života a přesto zůstat ve spojení s okolním světem.

Vytrvalost znamená dokonalost

V srpnu se stal malebný národní lesopark v této oblasti středem pozornosti celé země díky online vystoupení mongolského uměleckého souboru. "Všechno je prostě úchvatné. Účinkující. Krajina. Hudba. Kostýmy." To, co diváci během živých přenosů viděli, na ně udělalo obrovský dojem. "Takovéto živé internetové přenosy pořádáme často, ale bez správného internetového připojení by to rozhodně nebylo zdaleka tak bezproblémové. Používáme SIM karty společnosti China Unicom, které nám zajišťují více než dostatečnou kapacitu připojení," konstatoval jeden z účinkujících, který hraje na morin chuur, tradiční mongolský smyčcový nástroj.

Společnost China Unicom Inner Mongolia je pro kvalitu své sítě vysoce ceněna. Ve spolupráci se společností Huawei a dalšími partnery získala v rámci národního hodnocení kvality mobilních sítí v klíčových lokalitách v roce 2022 prestižní ocenění pro výjimečného operátora.

Vnitřní Mongolsko se nachází na severní hranici Číny a od východu na západ měří asi 2400 kilometrů. Různorodý reliéf, řídké osídlení a nedostatečné dopravní možnosti – to vše zvyšuje složitost budování a údržby komunikačních sítí v tomto regionu.

Náměstek generálního ředitele společnosti China Unicom vysvětlil, že aby bylo možno dosáhnout co nejlepšího pokrytí těchto řídce osídlených oblastí, jsou zde využívány základnové stanice pro makro i mikro sítě, které mohou efektivně pracovat ve frekvenčním pásmu 900 MHz. Problematiku útlumu signálu v aplikacích vysokorychlostní mobility společnost řeší také využitím směrových antén, a velký význam přikládá optimalizaci sítě. Uživatelská zkušenost pro ni má tu nejvyšší prioritu.

Daleko od civilizace, ale s kvalitním připojením

"Ze zdejších plání je to sice do civilizace daleko, ale nikoliv pro místní obyvatele. Pomocí mobilních telefonů můžeme snadno nakupovat i prodávat. Společnost China Unicom nám změnila život a my jsme díky ní ve spojení se zbytkem světa," prohlašuje majitelka rodinné farmy.

Společnost China Unicom rychle zajistila rozsáhlé a rychlé pokrytí venkovských oblastí zavedením nízkopásmových sítí na frekvenci 900 MHz. Operátor tak dosáhl pokrytí 98,5 % správních obcí, přičemž v roce 2018 to ještě bylo pouze 53 %.

Snadný přístup ke spolehlivým komunikačním prostředkům zásadně změnil způsob života lidí v těchto vesnicích. Majitelka farmy dodala, že se může kdykoli dívat na televizi, děti se mohou učit a bavit se na internetu a při mobilních platbách odpadají komplikace s hotovostí. Je ráda, že ve zdejší oblasti vytrvale klesá odliv místních obyvatel a naopak se zde objevuje stále větší množství návštěvníků.

Podělila se také o své nadšení z toho, že už nemusí hospodářská zvířata nahánět po širokém okolí, protože na telefonu neustále vidí, kde se právě nacházejí. Díky podpoře širokopásmové sítě operátora mohou pastevci svá zvířata přidávat do systémů GPS sledování, instalovat na pastvinách kamery s vysokým rozlišením a zavádět automatické systémy, které zvířatům zajišťují dodávku vody. Veškerou složitou práci odvádí samotná síť, čímž dochází k eliminaci potřeby repetitivních lidských úkonů. S podporou 4G/5G a pokročilých informačních technologií směřuje oblast zemědělství a chovu zvířat v tomto regionu směrem k udržitelnějšímu rozvoji.

Společnost China Unicom se zavázala usnadnit zdejším obyvatelům výrobu a život v oblastech, které pro ně budou mít skutečně významný dopad, jako je telemedicína, právní poradenství nebo online nakupování.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2273205/image_5027084_8661074.jpg 

KONTAKT: Ji Yifan, +86-18620346367, jiyifan2@huawei.com

 

PROTEXT

 

Klíčová slova Čína-internet-zemědělství-kultura-Huawei

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
IT, telekomunikace
Zemědělství, životní prostředí
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.