Válek ve vedení TOP 09? Ukázka personální bídy, říká Šídlo. Pekarová věděla, koho tam chce

Jindřich Šídlo

360° 13.11.2023

To, že se ministr zdravotnictví Vlastimil Válek stal místopředsedou TOP 09, ukazuje na personální bídu strany a to, že tam není nikdo ambiciózní, uvedl v pořadu 360° komentátor Seznam Zpráv Jindřich Šídlo. Dodal, že předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová si moc dobře uvědomovala, koho „chce za svého“.

Současná TOP 09 je podle Šídla úplně jiná než v dobách Karla Schwarzenberga nebo Miroslava Kalouska. A musí tak hledat nový smysl své existence, případně přemýšlet, zda vůbec nějaký má.

ČTĚTE TAKÉ: Komentátor o paradoxu kauzy Feri: Do boomerské TOP 09 měl přilákat sympatizanty Me Too

„Ta strana je na sestupné dráze a měli co dělat, aby se vůbec do vlády dostali,“ upozornil Šídlo. Tvrdí, že TOP 09 postrádá ambice, aby do nějakých větších celostátních voleb vstoupila samostatně. „Jejich smysl je v tom, že jsou součástí koalice Spolu,“ zdůraznil.

Komentátor odsoudil i skutečnost, že Vlastimil Válek získal od svých spolustraníků mandát na post místopředsedy TOP 09. „Já si myslím, že to je ukázka personální bídy strany, že se tam o to nikdo neuchází a že tam není nikdo natolik ambiciózní, aby ve chvíli, kdy vidí, že na prvního místopředsedu kandiduje člověk, který má svých problémů na ministerstvu dost, vycítil šance a vyzval ho na souboj.“

Jedním z důvodů proč se tak stalo, je podle Šídla i vliv Pekarové. „Myslím, že Markéta Pekarová věděla, koho chce za svého,“ sdělil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Alfa samci v politice jsou minulostí, prohlásil Pospíšil. Kalouska ctí jako otce zakladatele

Tagy: