Hokejisté Mladé Boleslavi v extralize prohráli pošesté v řadě. S Hradcem Králové doma padli 0:3

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v dohrávce šestnáctého kola extraligy s Hradcem Králové 0:3 a při premiéře nového hlavního trenéra Richarda Krále si připsali šestou porážku v řadě. I nadále jsou poslední v tabulce s odstupem čtyř bodů za třináctými Vítkovicemi. Mountfield vyhrál potřetí za sebou a posunul se na šesté místo. Čtvrtým čistým kontem v sezoně a druhým za sebou se pod výhru Východočechů podepsal brankář Patrik Bartošák.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Mladé Boleslavi proti Hradci Králové prohráli 0:3

Hokejisté Mladé Boleslavi proti Hradci Králové prohráli 0:3 | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Král při premiéře vsadil na shodné složení útočných řad, jaké bylo v minulém duelu v Karlových Varech. Jeho noví svěřenci ale začali hodně vlažně a v ofenzivě nebyli vůbec nebezpeční. Bartošák si první zákroky připsal až při vyloučení Olivera Okuliara a se šancí Pavola Skalického si poradil, dorážka slovenského útočníka šla těsně vedle.

Brankář Bartošák vynuloval litvínovské střelce. Severočeši v extralize přišli o domácí neporazitelnost

Číst článek

Filipa Novotného v mladoboleslavské brance naopak hned v úvodu vystrašil pohotovou tečí Okuliar a domácí gólman pak také inkasoval. Ve dvanácté minutě jej překonal Matěj Chalupa, jenž na brankovišti tečoval přihrávku Alexe Talmášiho. Hradecký útočník dal první gól v sezoně.

Ve druhé třetině domácí v útoku viditelně přidali a tlačili se před Bartošáka. V koncovce se jim ale nedařilo. V polovině utkání se do dobré šance dostal volný Ondřej Roman, hradecký gólman byl ale připravený. Následně se štěstím zastavil i akci Joachima Rohdina.

Východočeši se spíše bránili, ve 36. minutě ale byli blízko druhého gólu. Novotný sice nedokázal napoprvé zkrotit střelu Jana Eberleho, v pádu ale puk mířící za brankovou čáru hokejkou stihl odehrát. Vzápětí se ale do další šance dostal Giorgio Estephan a ve 38. minutě se už hosté prosadili. Rychlý protiútok zakončil Evan Jasper.

Mladoboleslavští se mohli vrátit do hry ve dvojnásobné početní převaze, ale 101 sekund dlouhou výhodu na přelomu druhé a třetí části nedokázali využít. Hosté poté přestáli i třetí Okuliarovo vyloučení v zápase, při kterém se proti Róbertu Lantošimu vytáhl Bartošák.

Poslední slovo měl při power play domácích Jordann Perret. Bruslaři doma neuspěli pošesté v řadě a nenavázali na sérii čtyř výher ve vzájemných zápasech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme