Izrael zničil v Gaze dům vůdce hnutí Hamás, uvedla armáda. Měl sloužit ke schůzkám teroristů

Izraelská armáda uvedla, že při leteckém úderu zničila na severu Pásma Gazy dům vůdce hnutí Hamás Ismáíla Haníji, který trvale žije v Kataru. Podle armády byl objekt využíván jako místo schůzek vysokých představitelů teroristického hnutí. Izraelští vojáci při razii v uprchlickém táboře Šatí poblíž města Gaza, kde Haníjův dům stál, objevili a zničili velké množství zbraní, napsal deník Haarec.

Sledujeme online Tel Aviv/Gaza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelští vojáci

Izraelští vojáci | Foto: Amir Cohen | Zdroj: Reuters

Hamás podle serveru The Times of Israel už před oznámením izraelské armády uvedl, že letectvo zasáhlo dva domy, které patřily Haníjovi a jeho rodině. Ty stojí v táboře Šatí, který je Haníjovým rodištěm.

Při pozemní operaci v uprchlickém táboře ležícím u pobřeží Středozemního moře izraelští vojáci z pozemních jednotek objevili velké množství zbraní a vybavení, které podle armády patřily námořním silám Hamásu. Kromě střelných zbraní a výbušnin byla nalezena i potápěčská výstroj, uvedly izraelské ozbrojené síly podle agentur.

epo, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme