Další divočina Matoviče. Před novináři vulgárně urážel Ficova poslance a způsobil poprask

Igor Matovič před novináři vulgárně urážel poslance Jána Mažgúta

Matovič vulgárně zaútočil na poslance Mazgúta

Expremiér Igor Matovič nepřestává poutat pozornost. Nyní se o jeho osobě mluví v souvislosti se slovní potyčkou, při které počastoval Jána Mažgúta ze strany SMER-SD vulgárními nadávkami. Vše se navíc odehrálo před kamerou. Mažgút na oplátku uvedl, že Matovič mu dluží milion eur. Celá roztržka měla dohru a nově jsou média vykázána z foyer tamějšího parlamentu. Kvůli tomuto kroku hrozí strana Svoboda a Solidarita ústavní žalobou.

První předseda hnutí Slovensko Igor Matovič je známý svou výbušnou povahou. Znovu to dokázal během středečního jednání tamějšího parlamentu. Matovič s Mažgútem se měli utkat během vysílání stanice RTVS v živém vstupu. Těsně před ním ale Matovič zasypal Mažgúta peprnými výrazy.

ČTĚTE TAKÉ: Rusko zuří kvůli Lipavskému a hrozí Česku odvetou. Šéf diplomacie poslal ostrou reakci

Mažgúta totiž označil za chrapúňa, sedliaka, tupce a čuráčika. Mažgút zachoval chladnou hlavu a Matovičovi připomněl, že mu dluží milion eur. Expremiér totiž před dvěma lety prohlásil, že takovou částku poskytne komukoliv, kdo najde důkaz že použil vulgární označení pohlavního orgánu.

Mažgút poté upozornil Matoviče, že už se blíží vysílání. „Taky tě pěkně okomentuju, ty čuráčiku,“ dodal Matovič. Expremiéra se poté novináři ptali, proč na svého protivníka tak zaútočil. „Je to obyčejný chrapúň. Kradl, vykrádal nám auto, náš soukromý majetek,“ řekl Matovič.

Celý incident má ale dohru, do které se zapletlo hned několik politických stran. Předseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas) chce omezit živé vstupy v budově. Podle něj by novináři měli tlačit na hnutí Slovensko a média by si to s Matovičem měla vyřídit. „Byl bych nemile překvapený, kdybyste to začali otáčet proti mně jako předsedovi Národní rady,“ řekl Pellegrini s tím, že Matovičův styl politiky je kreténský.

„Pokud mě poslanecký klub Slovensko a jeho předseda neujistí, že podobné chování se nebude opakovat, tak zakážu vysílat živé vstupy z foyer budovy. Divadlo si běžte hrát na ulici, ale ne v těchto prostorách,“ řekl Pellegrini.

Opozice zvažuje ústavní žalobu

Na jeho rozhodnutí je ale připravený exministr školství za SaS Branislav Gröhling. „Co je to za předsedu, který si neumí zjednat pořádek u jednoho poslance?“ zeptal se řečnicky během vysílání rádia Expres.

Podle něj Pellegrini pouze pokračuje v trendu omezování médií. Už dříve totiž premiér Robert Fico avizoval, že chce vykázat z budovy Úřadu vlády Aktuality, Denník Sme, Denník N a TV Markízu. „Pokud to bude pokračovat a pan Pellegrini si to nevyřeší s Matovičem, tak podáme ústavní žalobu,“ dodal Gröhling.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jste odpornej člověk! Nevíte, která bije, nebo jste v deliriu, křičel Okamura na Černochovou

Tagy: