Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 19. KOLA: Střelecký den. Boleslav naložila Litvínovu, Kometa Kladnu a Pardubice Plzni

Poslední Mladá Boleslav ve druhém utkání pod novým trenérem Richardem Králem poprvé bodovala. Doma smetla Litvínov 5:0. Suverénně v čele zůstávají Pardubice. Východočeši deklasovala Plzeň na jejím ledě 6:1. Třinec otočil zápas v Hradci Králové a slavil vítězství 5:3. První hattrick v kariéře zaznamenal Tomáš Vincour a dovedl Kometu k vysoké výhře 8:1 nad Kladnem. Liberec udolal Karlovy Vary 5:4 v prodloužení.

Richard Král na střídačce Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladá Boleslav rozhodla o výhře nad Litvínovem ve druhé třetině, kterou díky brankám Jana Závory, Róberta Lantošiho a Tomáše Fořta ovládla 3:0. Výsledek ještě dovršili Matti Järvinen se Sebastiánem Malátem, gólman Filip Novotný udržel první nulu v sezoně a 25. v extraligové kariéře. Litvínov prohrál potřetí za sebou. Bruslařský klub ukončil sérii šesti porážek a doma uspěl po šesti utkáních bez bodu.

BK Mladá Boleslav – HC Verva Litvínov 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 28. Závora (O. Roman), 28. Lantoši (Fořt), 33. Fořt (Lantoši), 45. Järvinen (J. Aaltonen, Skalický), 52. Malát (Pyrochta, Suchý). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Frodl, Ondráček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 3309.

Pardubice ukazují svou sílu. Po páté výhře v řadě s plným ziskem mají v čele soutěže osmibodový náskok před Spartou. O svém vysokém vítězství rozhodlo Dynamo třemi využitými přesilovkami, v nichž zaznamenal hattrick Robert Říčka. Gól a dvě přihrávky si připsal Robert Kousal.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 19. Zámorský (Malák, Lev) – 4. Říčka (Košťálek, Cienciala), 18. R. Kousal (T. Zohorna), 30. Paulovič (Poulíček), 47. Říčka (Košťálek, R. Kousal), 50. Říčka (R. Kousal), 57. Poulíček (Paulovič). Rozhodčí: Ondráček, Květoň – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 6618.

Třinec vrátil Hradci Králové porážku z domácího ledu a připsal si čtvrtou výhru za sebou. V dalším opakování jarní finálové série prohrávali Oceláři ještě po polovině zápasu 0:2. Během úvodních 13 minut se dvakrát prosadil Lalancette. Dominanci ve druhé půlce však přetavili ve vítězství 5:3. V součtu se zápasy Ligy mistrů bodovali úřadující čeští šampioni už počtrnácté v řadě.

Mountfield Hradec Králové – HC Oceláři Třinec 3:5 (2:0, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 3. Lalancette (Perret), 13. Lalancette (Freibergs), 55. Okuliar – 33. A. Nestrašil (Daňo, J. Jeřábek), 37. Dravecký (Čacho, Kurovský), 44. D. Voženílek (J. Jeřábek, M. Adámek), 49. Kurovský (Marinčin, P. Vrána), 51. M. Růžička (Daňo, D. Voženílek). Rozhodčí: Šír, Vrba – Rampír, Blažek. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. Diváci: 5256.

Brno vstoupilo do zápasu zostra a brzy bylo za svoji aktivitu odměněno. Brízgalovi vypadl pod tlakem útočníků Komety z lapačky puk, který putoval na palebnou pozici pro obránce Gazdu a ten našel skulinu mezi betony kladenského brankáře. Rytíři sice předváděli útočný hokej, jenže k efektivnímu vyjádření jim chyběla jednak přesnější střelba a jednak větší důraz před Furchem. Kometa byla při chuti a Vincour oslavil hattrickem nedělní 33. narozeniny. Malou náplastí pro ně byla Klepišova trefa pět minut před koncem, která sebrala Furchovi čtvrté čisté konto v sezoně. Brňané se vítězně naladili na nedělní šlágr, v němž doma hostí Spartu.

HC Kometa Brno – Rytíři Kladno 8:1 (1:0, 3:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 2. Gazda, 25. Gazda (A. Zbořil, Marcinko), 33. Marcinko (Ščotka, Lintuniemi), 35. Vincour (J. Kos, Marcinko), 47. Vincour, 48. Okál (Flek), 59. Vincour (J. Kos), 60. Lintuniemi (Ščotka, Moses) – 55. Klepiš (Dotchin, T. Hejda). Rozhodčí: Kika, Obadal – Axman, Lederer. Vyloučení: 5:5, navíc Kučeřík (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 7145.

Liberec v zápase s Karlovými Vary třikrát prohrával, i díky třem brankám v přesilovce ale dokázal držet krok. V prodloužení jim pak v čase 63:24 vystřelil druhý bod svým druhým dnešním zásahem Adam Najman. Hostující Dávid Gríger a Ondřej Procházka si připsali shodně po gólu a dvou asistencích. Liberec navázal na dobré výkony, které jej zdobily před reprezentační pauzou, a vyhrál popáté z posledních šesti zápasů. V tabulce tak poskočil už na páté místo.

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 5:4 v prodl. (0:1, 2:2, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Rychlovský (A. Najman, Faško-Rudáš), 36. A. Najman (Melancon), 43. Filippi (Melancon, Rychlovský), 48. J. Vlach (Knot, Budík), 64. A. Najman (Kelly Klíma) – 7. T. Rachůnek (O. Procházka, Gríger), 31. O. Procházka (Gríger, Jiskra), 37. O. Beránek (Černoch), 54. Gríger (O. Procházka). Rozhodčí: Úlehla, Veselý – Klouček, Šimánek. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5986.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články