Říčka se cítí dobře, na ledě Plzně to potvrdil hattrickem po sedmi letech

foto 29. kolo hokejové extraligy:HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice,20. prosince 2022 Plzeň. Radost Pardubic, uprostřed autor branky Robert Říčka z Pardubic.

Plzeň - Hokejisté vedoucích Pardubic si drží vynikající formu a pokračují ve vítězné sérii, když dokázali na ledě Plzně šestkrát skórovat. Pátou výhru v řadě zařídil třemi góly v přesilovkách Robert Říčka. Kanonýr Dynama skóroval sedmkrát v posledních pěti zápasech.

“Každá sezona je jiná, ale samozřejmě jsem rád, že se někdy trefím a pomůžu týmu. Cítím se dobře a tým vyhrává. Celkově jsme všichni na vlně. Když se daří, tak je pak člověk klidnější v zakončení a dělá správná rozhodnutí,“ vysvětlil svoji střeleckou formu čtyřiatřicetiletý křídelník v rozhovoru s novináři.

Extraligový suverén neměl po povedeném vstupu do klání s plzeňským soupeřem velké potíže. “Chtěli jsme mít dobrý začátek, což se nám povedlo. Pomohli jsme si rychle gólem z přesilovky a to tomu dalo takový dobrý ráz. Pomalu jsme skóre navyšovali a zápas jsme kontrolovali,“ pochvaloval si Říčka, jenž se radoval z třígólového představení prvně od 11. prosince 2016.

"Jsem rád, že se mi to po nějaké době zase podařilo. Jsme na vítězné vlně. Mám tam skvělé spoluhráče. Dokážou mi dobře přihrát a dnes se mi to povedlo proměnit. Jsem rád, že jsme přesilovky zlepšili a pomáhá nám to v zápasech,“ vyzdvihl zlepšení hry Dynama v početních výhodách.

"Hodně týmů to hraje podobně, je to takový deštník. Pak je to o šikovnosti a kreativitě spoluhráčů. Na mně už je pak jen to nepokazit a trefit to. Zakončení přichází na mě a já to tam musím prásknout," poodhalil havířovský odchovanec tajemství pardubické přesilovky.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 6.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je pondělí 6. května 2024

Očekáváme v 03:00 10°C

Celá předpověď