Českobudějovičtí hokejisté porazili Mladou Boleslav a jsou osmí

foto Utkání 20. kola hokejové extraligy: Banes Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav., 19. listopadu 2023 v Českých Budějovicích. Zleva Martin Beránek z Českých Budějovic, brankář Českých Budějovic Jan Strmeň, Sebastian Malát z Mladé Boleslavi a Brant Harris z Českých Budějovic.

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 20. kole extraligy Mladou Boleslav 3:2 a doma uspěli potřetí za sebou. Bruslaři naopak venku padli počtvrté za sebou a jsou i nadále poslední. Gólem a asistencí se na výhře Motoru, který se posunul na osmé místo tabulky, podílel útočník Jáchym Kondelík.

Jihočeši bez nemocných beků Vráblíka a Šticha začali aktivněji. Pěknou akci vymysleli Kondelík s Gulašem, zblízka se snažil zakončit Beránek, ale mladoboleslavský brankář Novotný byl připravený. Poradil si i s bekhendovou střelou Valského.

V 11. minutě ujel po pravé straně hostující Lantoši, ale pozorný Strmeň jeho kličku vystihl. Výraznou příležitost měl také budějovický Chlubna, střelou švihem od modré čáry se zkoušel prosadit Doudera. Při Hanzlově vyloučení nepustili domácí svého soupeře do žádné nebezpečné situace.

První změna skóre nastala při signalizované výhodě Motoru ve 25. minutě. Obránce Kachyňa se "proháčkoval" před Novotného, nevyšlo mu zakončení, ale v pokračující akci tečoval Harris střelu Gulaše z levého kruhu a rozjásal Budvar arénu.

Středočechům se podařilo vyrovnat v početní výhodě. Lantoši popojel od modré čáry k levému kruhu a švihem namířil k bližší tyčce. Klečící Strmeň měl zakrytý výhled a nedokázal zasáhnout. Další přesilovka vrátila náskok budějovickému týmu. Kapitán Gulaš vypálil od modré čáry a Kondelík se zblízka prosadil dorážkou.

Na začátku třetí části se ocitl blízko k vyrovnání Rohdin, ale kotouč se zastavil pod tělem ležícího Strmeně. Nedlouho poté boleslavská obrana nenechala zblízka skórovat Kubíka. Domácí si nepomohli ani při vyloučeních Jánošíka a Järvinena, kdy hráli dokonce dvanáct sekund v pěti proti třem.

Budějovického brankáře se marně pokoušel překonat Gewiese, naopak z brejku mohl přidat třetí gól Pýcha, jenže netrefil odkrytou branku. Záhy se trefil jiný obránce Kachyňa, který střelou od modré získal pro domácí dvoubrankový náskok.

Drama ale pokračovalo, neboť hosté bleskově snížili. Fořt z levé strany nekompromisně prostřelil Strmeně. Při power play Mladé Boleslavi mohl svůj úspěšný večer vylepšit Kondelík, prázdnou branku ale netrefil. O výhru ale Motor již nepřišel.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Hanzlík (České Budějovice): "Do utkání jsme vstupovali s obavami, protože jsme čtrnáct dní nehráli, zatímco soupeř byl rozehraný. První třetinu jsme odehráli velice dobře. Paradoxně po našem vedoucím gólu získal soupeř převahu a my jsme měli slabší pasáže. Pramenilo z toho vyrovnání. Stejně jako hosté jsme si potom pomohli v přesilovce. Ve vyrovnaném duelu jsme měli více štěstí. Velice si vážíme tříbodového zisku, Boleslav podala velmi dobrý výkon."

David Havíř (Mladá Boleslav): "Zápas byl vyrovnaný, rozhodovaly maličkosti. Trochu nás ochromil druhý gól domácích v závěru druhé části. Ve třetí třetině jsme neměli tak dobrý pohyb jako předtím. Snažíme se využít každého detailu, ale dnes nám to úplně nevycházelo."

Banes Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Harris (Gulaš, Ordoš), 38. Kondelík (Gulaš, Štencel), 55. Kachyňa (Kondelík, M. Doudera) - 35. Lantoši (Aaltonen, Fořt), 57. Fořt (Pláněk, A. Čech). Rozhodčí: Sýkora, Ondráček - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 6009.

České Budějovice: Strmeň - Pýcha, Štencel, Hovorka, Gulaši, Kachyňa, M. Doudera - Gulaš, Kondelík, Kubík - Simon, Harris, Ordoš - M. Beránek, M. Hanzl, F. Přikryl - Valský, Toman, Chlubna. Trenér: Čihák.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Gewiese, Pyrochta, Osburn, Jánošík, Pláněk, A. Čech - Lantoši, Fořt, Skalický - Rohdin, Järvinen, Aaltonen - Šmerha, Malát, Suchý - J. Stránský, O. Roman, Závora. Trenér: R. Král.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.05.2024 ČTK

Reklama

22°C

Dnes je čtvrtek 23. května 2024

Očekáváme v 14:00 22°C

Celá předpověď