Máte zničené vlasy? Víme, co s tím dělat

Sponzorované odkazy:

Máte zničené vlasy? Víme, co s tím dělat

Léto dalo našim vlasům opravdu zabrat a nyní je čeká náročné období, kdy je budeme halit do kapucí a čepic. Roztřepené konečky, suché vlasy, ani lupy vám na kráse nepřidají. Víte, jak vlasům dopřát vše, co jim chybí, aby vás zdobily nádherné a lesklé vlasy?

Po létě můžete mít vlasy matné a poškozené koupáním v chlorovaném bazénu, či slané vodě. Na kráse vlasům nepřidá ani časté barvení, odbarvování, či melírování.

Takové vlasy potřebují opravdu pomoc v podobě hydratačních a výživných masek. Určitě byste neměla zapomínat na kondicionér a dopřávejte vlasům výživnou masku, jak často to jen jde. Před mytím vlasů si můžete třeba na dvě hodiny udělat masku, zabalit vlasy do igelitu a ručníku, maska tak v teple bude fungovat lépe a vlasy a vlasová pokožka budou mít dostatek času živiny vstřebat.

Vydejte se do obchodu a vyberte si šampón, kondicionér a masku od jednoho výrobce, většinou tak nejlépe fungují. Zamyslete se, jaký je největší problém vašich vlasů a podle toho produkt vyberte. Trápí vás suché vlasy, lupy, roztřepené konečky, či máte vlasy bez života? Každý výrobce se snaží pokrýt nejčastější problémy unikátní řadou. Extra suché vlasy ocení i bezoplachové kúry, jež se na vlasy nanáší až po sprše, nevymývá se a pomáhá dodávat vlasu hydrataci až do dalšího mytí.

Chovejte se ke svým vlasům ohleduplně

Žádné rychlé kartáčování ve spěchu, přestaňte si na chvíli bezhlavě žehlit vlasy, pozor na kulmu, příliš horký fén. Pokud již potřebujete použít některý z těchto nástrojů, musíte si předem vlasy ošetřit ochranným sprejem, či krémem, který pomůže vlasy ochránit před tepelným poškozením a dalším vysušováním a lámáním. Snažte se vlasy nosit co nejvíce rozpuštěné, gumičky a skřipce je také dokáží pěkně ničit. Vysoké culíky navíc způsobují neustálým tahem poškození vlasových folikulů a určitě se nechcete dopracovat k tomu, abyste měla tzv. „kouty“.

Důležité je, abyste dodávala svému tělu dostatek vitamínů, minerálů a dodržovala dostatečný pitný režim. Máte-li vlasy opravdu hodně zničené, zkraťte je. Nemá cenu mít dlouhé vlasy, když dvacet centimetrů vaší hřívy bude zničených a roztřepených.

Článek Máte zničené vlasy? Víme, co s tím dělat byl publikován 22. listopadu 2023 v 07.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...