Požár v Plzni: Hořelo na střeše obchodního domu, evakuace se týkala stovek lidí

V Plzni se v úterý odpoledne uprostřed předvánoční nákupní horečky museli evakuovat zákazníci z obchodního centra. Na střeše totiž hořelo. Požár se podařilo rychle zlikvidovat, jedna nezletilá osoba skončila v péči záchranářů. 

O zásahu na místě události v městské části Slovany informovali policisté a krajští hasiči na sociálních sítích.

Hasičům se požár střešní části technologie vzduchotechniky podařilo dostat pod kontrolu za hodinu od příjezdu první jednotky. Na místě zasahovalo šest jednotek. Z obchodního centra bylo evakuováno několik stovek lidí. 

Policisté během zásahu záchranných složek zneprůjezdnili Francouzskou třídu, provoz na ní byl později obnoven. Nákupní centrum se už v úterý znovu neotevřelo. Jeden chlapec se nadýchal zplodinami, po ošetření zdravotníky byl předán rodině. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 1 335 dopravních nehod v Plzeňském kraji. Bylo jich o více než tři stovky více než v předchozím roce. 

Související

Více souvisejících

Požáry Hasiči Plzeň Plzeňský kraj

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

Oleksandr Syrskyj s ministrem obrany Ukrajiny Rustem Umerovem.

Je to tady. Francie pošle vojenské instruktory na Ukrajinu

Francie pošle na Ukrajinu instruktory, aby vycvičili ukrajinské vojáky, řekl v pondělí odpoledne Oleksandr Syrskyj, vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil. Vyjádřil také naději, že příklad Paříže budou následovat i další západní země.

před 4 hodinami

Emmanuel Macron na Mnichovské bezpečnostní konferenci 2023.

Macron označil Rusko za hrozbu pro Evropu: Musíme se umět sami bránit

Potřebujeme Evropu, která se dokáže sama bránit, uvedl francouzský prezident Emmanuel Macron ve svém projevu k evropské mládeži v Drážďanech. Macron, který je na třídenní státní návštěvě v Německu, označil Rusko, které vojensky napadlo Ukrajinu před více než dvěma lety, za hrozbu evropské bezpečnosti.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

OSN, ilustrační foto

Izrael zaútočil na uprchlický tábor v Rafahu. Mimořádně zasedne RB OSN

Rada bezpečnosti OSN svolala na úterý mimořádné zasedání v souvislosti s izraelským náletem na uprchlický tábor ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy, který si podle tamních úřadů vyžádal nejméně 45 obětí. S odvoláním na nejmenované diplomaty o tom v noci na úterý informovala agentura AFP.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

Energetika

EK schválila Česku miliardovou podporu na modernizaci tepláren

Evropská komise po intenzivním vyjednávání vydala pro Česko povolení na provozní podporu pro vysokoúčinnou kombinovanou výrobu elektřiny a tepla v maximálním celkovém objemu 3,2 miliardy eur. Bude tak možné aplikovat opatření, které je zásadní pro modernizaci energetiky a teplárenství a přispěje k plnění klimatických cílů. Model bude zároveň využívat nejefektivnější a nejmodernější formu podpory, která se bude odvíjet od situace na trhu.

Aktualizováno včera

včera

RECENZE: Plíživá paranoia a kolaps společnosti. Noční klid zpřítomňuje úzkost

Takřka měsíc před začátkem festivalu v Karlových Varech se do českých kin dostává druhý celovečerní film režiséra Michala Hogenauera, jehož intimní debut Tiché doteky ve Varech odpremiéroval před pěti lety. Jeho novinka Noční klid pokračuje v suverénní režii, komorním pojetí a rozplétání celospolečenských problémů na pozadí individuálních osudů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy