V pražské Nemocnici Na Homolce hořelo. Hasiči evakuovali desítky lidí

Hasiči zasahují u požáru v Nemocnici Na Homolce.

Hoří pražská Nemocnice Na Homolce

V pražské Nemocnici Na Homolce v pátek kolem poledne hořelo. Podle nemocnice požár zasáhl technické zázemí budovy gynekologie a kouř se šířil vzduchotechnikou. Hasiči preventivně evakuovali desítky lidí, nikdo nebyl zraněn. Vznik požáru podle hasičů souvisel s rekonstrukcí střechy, rozsah škod bude teprve vyčíslen.

Hasiči dostali hlášení o požáru kolem 11:30. „V části budovy nemocnice došlo k požáru v technickém zázemí a kouř se šířil vzduchotechnikou. Pacienti a zaměstnanci z postižených částí nemocnice byli evakuováni,“ uvedla Pavlína Perlíková z tiskového oddělení nemocnice.

ČTĚTE TAKÉ: Část Prahy je bez tepla, výpadek potrvá do večera. Podívejte se, které čtvrti postihl

Podle hasičů budovu opustilo asi 50 lidí, nikdo nebyl zraněn. „Plameny byly uhašeny za několik minut, následovalo rozebírání obložení střechy a svislé konstrukce technické části vzduchotechniky, kam se dostaly i zplodiny hoření. Hasiči museli pomocí termokamery lokalizovat skrytá ohniska v konstrukci a dohasit,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Hasiči na síti X uvedli, že oheň zasáhl špatně přístupné místo na střeše budovy, ale nešířil se. Používali výškovou techniku. Před 13:00 se lidé začali vracet do budovy, hasiči z místa odjeli po 13:30.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Praha 1 zavře na noc Dlouhou a další ulice Starého Města. Zařídila zákazy vjezdu aut

Tagy:
nemocnice požár Hasičský záchranný sbor Praha Martin Kavka Nemocnice Na Homolce