Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Palátův gól New Jersey nestačil, San Jose pomohl asistencí Hertl

Dal třetí gól v sezoně, ale k výhře hokejistům New Jersey nepomohl. Ondřej Palát se svým celkem podlehl 3:6 San Jose. Jeho spoluhráč Vítek Vaněček, který byl minule střídán, byl jen v roli náhradního brankáře. V dresu vítězů si připsal jednu asistenci Tomáš Hertl, další české hráče Filipa Zadinu a Jana Ruttu nepustilo do zápasu zranění. Ve druhém utkání pátečního programu porazil Columbus s Davidem Jiříčkem v sestavě doma Ottawu 4:2.

Ondřej Palát mezi obránci San Jose
zdroj: USA TODAY Sports autor: Vincent Carchietta

San Jose ani jednou neprohrávalo, přičemž po dvou brankách Jacoba MacDonalda a Anthonyho Duclaira vedlo 4:2. V 53. minutě snížil Palát střelou z mezikruží, ale o čtyřicet sekund později zvýšil Mikael Granlund. Při hře New Jersey bez gólmana zpečetil výhru William Eklund po asistenci Hertla.

San Jose tak na jedenáctý pokus vyhrálo v této sezoně venku, byť je domácí přestříleli 47:18. Sharks se ale mohli opřít o brankáře Kaapa Kähkönena a výsledkem pokazili premiéru Šimona Nemce v NHL. Slovenský obránce, který byl loni draftovaný z druhé pozice, ozdobil debut dvěma přihrávkami.

Ottawě zajistili dvougólové vedení Claude Giroux a Brady Tkachuk, ale Columbus otočili zápas na svou stranu čtyřmi trefami v rozmezí 15. až 29. minuty. Postupně se prosadili Patrik Laine, Dmitrij Voronkov, Adam Fantilli a Boone Jenner. Hlavním hrdinou zápasu se ale stal Elvis Merzlikins, který zastavil 41 střel včetně čtyř pokusů Dominika Kubalíka.

Výsledky NHL:

Columbus – Ottawa 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)
Branky: 15. Laine, 16. Voronkov, 26. Fantilli, 29. Jenner – 9. Giroux, 12. B. Tkachuk. Střely na branku: 23:43. Diváci: 15 552. Hvězdy zápasu: 1. Merzlikins, 2. Fantilli, 3. Werenski (všichni Columbus).

New Jersey – San Jose 3:6 (1:1, 0:2, 2:3)
Branky: 14. Mercer, 43. J. Hughes, 53. Palát – 3. a 23. MacDonald, 30. a 46. Duclair, 54. Granlund, 60. Eklund (Hertl). Střely na branku: 47:18. Diváci: 16 528. Hvězdy zápasu: 1. Duclair, 2. Kähkönen, 3. MacDonald (všichni San Jose).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články