clanek-1
  • A-tým

  • 04.12.2023

Dukláci na hostování

V aktuálním ročníku 2023/2024 máme čtyři hráče na hostování v týmech F:NL a ČFL. Jakub Hodek, Filip Matoušek, Jan Kozojed a Daniel Spilka letos zažívají první hostování mimo svůj mateřský klub, Duklu Praha. V rámci zimní přestávky vám přinášíme přehled toho, jak se našim hráčům dařilo v podzimní fázi sezóny.

Jakub Hodek

Dvaadvacetiletý útočník Jakub Hodek začal poprvé nastupovat za dukelský B-tým v sezóně 2019/2020. Nejvydařenější ročník pak zapsal o dvě sezóny později, kdy za náš druhý tým nastoupil k 26 utkáním a vstřelil 13 branek. Minulý rok Hodek nastupoval střídavě i v Áčku Dukly, kde zapsal deset startů. Letos v létě se náš odchovanec přesunul do druholigového Varnsdorfu, kde sbírá cenné zkušenosti. Na podzim nastoupil ve 14 zápasech a vstřelil čtyři branky. V posledním utkání podzimu rozhodl brankou na 2:1 o vítězství Varnsdorfu nad Opavou.

Filip Matoušek

Filip Matoušek hostuje v Příbrami. V probíhajícím ročníku zasáhl do všech utkání Středočechů. Jedinou (vynucenou) absenci v sestavě si zapsal při vzájemném zápase se svým domovským klubem, Duklou Praha. Jediný gólový příspěvek dvaadvacetiletého hráče v dosavadním průběhu sezóny zajistil Příbrami zisk důležitých třech bodů. Matoušek se prosadil v souboji se sparťanským béčkem v 92. minutě a rozhodl o vítězství týmu ze stadionu Na Litavce.

Daniel Spilka

Teprve dvacetiletý brankář Daniel Spilka sbírá cenné zkušenosti v třetiligových Velvarech. Pozorní fanoušci si jistě vybaví úspěšnou cestu Velvar až do osmifinále MOL Cupu. Dukelský gólman v poháru odchytal všechna utkání a pomohl například k vyřazení prvoligových Pardubic (2:1 po penaltách) nebo Vlašimi (shodně 2:1 po penaltách).

Jan Kozojed

Jednadvacetiletý obránce Jan Kozojed hostuje v druholigové Viktorii Žižkov. V probíhajícím ročníku F:NL zasáhl do 12 zápasů a vstřelil jeden gól. Kozojed nastoupil v dresu Viktorky i do dvou pohárových utkání. Celé utkání odehrál v 2. kole proti Povltavské FA (vítězství 6:1) a jeden poločas odehrál i ve vypjatém utkání třetího kola s prvoligovou Sigmou Olomouc (prohra 0:1).