Peníze z Číny pro Joea Bidena. V USA klíčí podezření

06.12.2023 13:25

O člena rodiny prezidenta USA Joea Bidena, konkrétně o jeho syna Huntera Bidena, se zajímá federální ministerstvo spravedlnosti. Kvůli možným daňovým podvodům, které mohl spáchat přes svou firmu Owsaco. Přes firmu, přes níž protekly i peníze určené pro prezidenta a někdejšího viceprezidenta USA Joea Bidena. Republikánský předseda sněmovního výboru pro dohled James Comer si navíc stěžuje, že když chtěl klást otázky spojené s Joem Bidenem, narazil na odpor. Má to ale háček…

Peníze z Číny pro Joea Bidena. V USA klíčí podezření
Foto: Youtube: Newsweek.com
Popisek: Americký prezident Joe Biden.

Od doby, kdy proti sobě poprvé kandidovali tehdy ještě úřadující prezident Donald Trump a jeho vyzyvatel Joe Biden, se ve veřejném prostoru objevují úvahy, zda Hunter Biden, syn Joea Bidena, prováděl cosi obchodně nekalého a zda o těchto aktivitách Joe Biden věděl, či jim svým přístupem dokonce ještě pomohl. Tyto úvahy se periodicky vrací. Už proto, že syn stávajícího prezidenta Hunter Biden je podle televize Fox News podezřelý ze spáchání daňových podvodů. Těch se měl dopustit skrze svou firmu Owsaco. Přes stejnou firmu, přes níž nakonec protekly i peníze, které dostal na účet Joe Biden.

„V tuto chvíli je Hunter Biden vyšetřován ministerstvem spravedlnosti kvůli použití Owsaco PC k daňovým únikům a dalším závažným trestným činům,“ řekl republikánský předseda sněmovního výboru pro dohled James Comer.

Z firmy Owsaco podle Fox News odešli 3 platby na účet pozdějšího prezidenta Bidena. Původně mohlo jít o peníze získané v Číně. Platby podle Fox News proběhly dne 17. září 2018, 15. října 2018 a 15. listopadu 2018.

Comer také uvedl, že ministerstvo kladlo vyšetřovatelům překážky ve snaze dotazovat se i na roli Joea Bidena v synově podnikání.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57620 lidí

„Na základě svědectví informátorů víme, že ministerstvo spravedlnosti vyvinulo společné úsilí, aby zabránilo vyšetřovatelům klást otázky o Joeovi Bidenovi. Zajímalo by mě proč?“ ptal Comer s odkazem na obvinění, že asistentka amerického právního zástupce Lesley Wolfová pracovala na „omezení“ otázek o „velkém chlapovi“. Zdroje říkají, že „velký chlap“ je Joe Biden. 

„Platby od Hunterovy obchodní společnosti Joeu Bidenovi jsou nyní součástí vzoru, který odhaluje, že Joe Biden věděl, účastnil se a těžil z podvodných schémat své rodiny. Když byl Joe Biden viceprezidentem, mluvil po telefonu, chodil na večeře a na kávu se zahraničními obchodními partnery svého syna. Dovolil svému synovi alespoň tucetkrát odjet na Air Force Two, aby prodal ‚značku Biden‘ po celém světě. Prostor, který plánoval sdílet s čínskou energetickou společností,“ dodal Comer.

Server listu Washington Post však upozorňuje, že od doby, co republikáni získali v dolní komoře Kongresu většinu, předvedl Comer několikrát tentýž příběh.

„Předloží tvrzení o údajném pochybení prezidenta Bidena a pak se v krátké době ukáže, že toto tvrzení je nesprávné nebo nepodložené. Díky tomu, že Comer řídí nekonečné snahy o obvinění prezidenta, jeho popularita v posledních měsících dramaticky vzrostla. Pomáhá mu v tom rozsáhlý pravicový mediální vesmír, v němž jsou jeho tvrzení okamžitě oslavována a jímž se rychle šíří. Protože však objektivnější publikum nevěnovalo jeho tvrzením od doby, kdy převzal vedení odboru dohledu, příliš pozornosti, mnozí pozorovatelé si nejsou vědomi rozsahu jeho dosavadních nepravdivých nebo neobhajitelných tvrzení o Bidenovi,“ napsal Washington Post.

Server listu také upozornil, že splátky, o kterých informuje televize Fox News byly splátky za nákladní auto, které Joe Biden pomohl svému synovi koupit.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Úžasné, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 06.12.2023 16:09:03
když je u nás zveřejněna aktuální zpráva skoro rok stará!! O Bidenových se to ví od dob opravy notebooku synka. Jen psát se o tom nesmělo, v USA se to vyšetřovat nesmělo. Je to stejné jako u nás s Dozimetrem!! Alespoň v tom jsme je dohnali!!

|  6 |  0

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…