Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

SOUHRN 26. KOLA: Oceláři si poradili s Kometou, Boleslav potrápila Spartu a repríza semifinále pro Hradec

Třinec napravil porážku s Pardubicemi (1:5) a ve 26. kole extraligy přetlačil Kometu 2:1. Pod obě trefy se podepsal Daniel Voženílek jako nahrávač a Martin Růžička jako střelec. V repríze semifinálové série posledního play-off mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové se radovali znovu Východočeši, kteří vyhráli v Ostravě 3:2 po prodloužení. Šňůru porážek neukončila Mladá Boleslav, a ačkoli sahala v závěru po bodu, nakonec padla se Spartou 3:6.

Třinecký brankář Marek Mazanec kryje šanci Tomáše Marcinka z Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Růžička nasměroval Oceláře ke třem bodům

Dlouho bezbrankový zápas mezi Třincem a Brnem rozsekl kanonýr Slezanů Martin Růžička. Nejprve otevřel skóre ve 25. minutě a pojistku přidal v závěru čtyři minuty před koncem. Na obou trefách se podílel asistencemi Daniel Voženílek. Kometa se prosadila až v čase 59:53, kdy se radoval bývalý hráč Ocelářů Tomáš Marcinko. Víc už ale Jihomoravané nestihli.

HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. M. Růžička (D. Voženílek, J. Jeřábek), 56. M. Růžička (Marian Adámek, D. Voženílek) – 60. Marcinko (Flek, Gazda). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4137.

Vítkovice mají bod, ale dva bere Hradec

Pomyslná odveta za semifinále play-off Vítkovicím nevyšla. Ostravané sice šli do vedení po trefě Jonáše Peterka v přesilovce, ale poté se dvakrát prosadil za hosty Giorgio Estephan. Vítkovický Tomáš Doležal pak srovnal na 2:2 v 56. minutě, ale bod navíc zařídil Hradci David Šťastný. Východočeši tak bodovali počtvrté v řadě.

HC Vítkovice Ridera – Mountfield Hradec Králové 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Peterek (Barinka, Auvitu), 56. T. Doležal (L. Kovář, P. Zdráhal) –  24. Estephan (Pláněk, Kalina), 39. Estephan (Freibergs, Lalancette), 63. Šťastný (Lalancette). Rozhodčí: Cabák, Kika – Axman, Blažek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3597.

Sparta se na výhru v Boleslavi nadřela

Pražané vedli na ledě Mladé Boleslavi po trefě Michala Kempného ve 42. minutě už 4:1, ale domácí udělali ze zápasu drama. Na dva přesilovkové zásahy hostů zareagovali stejným způsobem slovenští zástupci Róbert Lantoši a Filip Krivošík, ale Boleslavští srovnat nestihli. Zápas rozhodl znovu Kempný v 58. minutě druhým gólem v utkání, skóre uzavřel do prázdné brány Filip Chlapík.

BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha 3:6 (0:2, 1:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 24. Dvořáček (J. Půček), 48. Lantoši (Skalický, J. Aaltonen), 53. Krivošík (Lantoši, Pyrochta) – 14. Mozík (Sobotka), 16. Konečný (M. Forman, Kempný), 39. P. Kousal (Kestner, Irving), 42. Kempný (Řepík), 58. Kempný (Buchtele), 58. Chlapík (Sobotka). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Kajínek, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:2. Diváci: 2707.

Litvínov doma padl teprve podruhé v sezoně

Olomouc zvítězila v Litvínově 2:1 po prodloužení a vyhrála potřetí za sebou. Liam Kirk sice za domácí otevřel skóre, ale obrat Hanáků zařídili Jakub Orsava a Jan Bambula. Severočeši prohráli na Zimním stadionu Ivana Hlinky teprve druhé utkání v ročníku, ale momentálně jsou zcela bez formy, když se potýkají se sérií pěti porážek.

HC Verva Litvínov – HC Olomouc 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kirk (Maštalířský, Abdul) – 15. Orsava (P. Musil, J. Káňa), 61. Bambula (Ondrušek). Rozhodčí: Hribik, Pilný – Frodl, Špůr. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3694.

Motor slibně rozehraný duel v Pardubicích nezvládl

České Budějovice vedly na ledě lídra tabulky z Pardubic už 3:1, ale nakonec si ze zápasu odvezly jen bod. Východočeši si k obratu pomohli přesilovkami, když v zápase využili hned tři, a nakonec zvítězili 4:3 po prodloužení. Na přesilovkovou trefu Tomáše Hyky dvakrát navázal v početní výhodě obránce Jan Košťálek včetně vítězné branky 34 sekund před koncem nastavení. Dynamo vede pořadí před druhou Spartou o šest bodů.

HC Dynamo Pardubice – Banes Motor České Budějovice 4:3 v prodl. (1:2, 0:1, 2:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Hyka (L. Sedlák), 45. J. Kolář (T. Zohorna, R. Kousal), 48. Košťálek (Cienciala, R. Kousal), 65. Košťálek (R. Kousal, Hyka) – 17. Hovorka (Ordoš, Kondelík), 19. Pýcha (D. Simon), 25. M. Hanzl z trest. střílení. Rozhodčí: Veselý, Ondráček – Rampír, Thuma. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. Diváci: 8962.

Karlovy Vary po třech zápasech zabraly

Západočeši porazili Kladno 3:2 po samostatných nájezdech a z výhry se radovali po třech porážkách. Přitom domácí Rytíři sahali po třech bodech, když po brankách Jakuba Strnada a Denise Kusého vedli 2:1. Karlovarský kapitán Jiří Černoch však poslal zápas do prodloužení gólem v přesilovce necelých pět minut před koncem. Nájezdy rozhodli Ondřej Procházka s Tomášem Rachůnkem.

Rytíři Kladno – HC Energie Karlovy Vary 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 29. Strnad (T. Hejda), 47. Kusý (Ticháček) – 6. Gríger (T. Rachůnek, Kangasniemi), 56. Černoch (Zetterberg, Plutnar), rozhodující sam. nájezd O. Procházka. Rozhodčí: Jaroš, Šindel – V. Svoboda, Hnát. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 2054.

Plzeň doma nestačila na Liberec

V předehrávce kola uspěl Liberec na ledě Plzně 3:1, třemi body za gól a dvě přihrávky se blýskl Oscar Flynn. Bílí Tygři vyhráli po dvou předchozích porážkách, Západočeši naopak nenavázali na dvě vítězství.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 38. Mertl (Pour) – 28. Melancon (Flynn, A. Najman), 46. Hawryluk (Budík, Flynn), 59. Flynn (Rychlovský, Filippi). Rozhodčí: Pražák, Květoň – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 3256.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články