Hokejisté Liberce porazili pošesté v řadě Mladou Boleslav

foto Utkání 27. kolo hokejové extraligy: Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav, 10. prosince 2023 v Liberci. První gól inkasuje brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný.

Liberec - Hokejisté Liberce porazili ve 27. kole extraligy nad Mladou Boleslaví 4:1 a připsali si šestou výhru nad regionálním rivalem v řadě. Bílí Tygři navázali na čtvrteční vítězství z Plzně, Mladá Boleslav naopak prohrála popáté za sebou a i nadále je poslední. Na výhře domácích se gólem a asistencí podíleli Tomáš Filippi a T. J. Melancon.

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran. V první gólové šanci se ocitnul hostující Lantoši, který najížděl sám na Paříka. Liberecký brankář ale jeho bekhendový blafák skvěle přečetl.

Do vedení tak šli v 5. minutě domácí. Melancon nahodil od modré čáry a po teči hostujícího Fořta skončil puk až za bezmocným Novotným. V polovině první třetiny chyboval Knot a na Paříka se znovu řítil osamocený Lantoši. Boleslavský útočník tentokrát zkusil střelu, Pařík ji ale ukryl ve své lapačce.

Na začátku druhé části měl dobrou příležitost Flynn, zblízka ale těsně minul Novotného branku. V přesilové hře to zase dvakrát šikovně zkoušel Najman, Novotný byl opět na místě. Ve 33. minutě ale už nestačil na střelu Filippiho bez přípravy a Liberec vedl o dvě branky.

Bruslaři však brzy odpověděli, když se do samostatného nájezdu dostal opět Lantoši a tentokráte už po perfektní kličce do forhendu uspěl. Tygři si ale dokázali ještě do druhé přestávky vzít dvoubrankové vedení zpět. Klíma zachytil kotouč na útočné modré čáře, nabruslil si do pravého kruhu a přesnou ranou pod horní tyč nedal Novotnému šanci.

Třetí dějství začalo náporem Severočechů a Novotný měl plné ruce práce s pokusem Bulíře. Ve 43. minutě se pak parádní individuální akcí blýsknul mladíček v dresu domácích Pérez, který se přes dva bránící hráče prokličkoval až před Novotného a povedeným blafákem ho překonal počtvrté.

Pátý gól v pohodě hrajících domácích mohl přidat Filippi, Novotný se ale dokázal včas přesunout a vytáhnul skvělý zákrok. Na opačné straně se zase Pařík blýsknul proti šanci Fořta. Diváky pak pobavila také bitka mezi domácím Šírem a hostujícím Osburnem, ve které měl nakonec navrch liberecký útočník.

Hlasy trenérů po utkání:

Filip Pešán (Liberec): "Zápas nebyl jednoduchý, z našeho pohledu byla hra dost neučesaná. Upozorňovali jsme na brejkové dovednosti soupeře, přesto nám jeli čtyřikrát sami na branku. Nebýt vynikajícího Paříka, tak zápas mohl dopadnout úplně jinak. Na druhou stranu byli v utkání fáze, kdy jsme soupeře výrazně přehrávali a mohli dát ještě více gólů. Jsem rád, že jsme vyhráli."

Richard Král (Mladá Boleslav): "V první třetině jsme měli dvě tři vyložené šance, ale neproměnili jsme je. Pak si dáme vlastňáka, kdy hráč tečuje nahození těsně před brankářem. U druhého gólu domácích jim nahrajeme přímo do slotu, to je nepředstavitelné. Když už se dostaneme kontaktním gólem zpět do hry, dostaneme vzápětí lacinou branku. Je to pak strašně těžké být v Liberci dva góly minus. Musíme se odrazit od tvrdé práce a výkonu ve třetí třetině. Budeme muset udělat nějaký řez kádrem, protože někteří hráči nám zkrátka nefungují. Mám na mysli hlavně cizince."

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Branka a nahrávka: 5. Melancon (Filippi), 33. Filippi (Melancon), 39. Kelly Klíma (Šír, T. Galvas), 43. Pérez (Bulíř, McCoshen) - 36. Lantoši (Skalický). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Ondráček, Thuma. Vyloučení: 3:2, navíc Šír - Osburn oba 5 min. Bez využití. Diváci: 4796.

Sestavy:

Liberec: Pařík - Knot, Budík, Melancon, J. Dvořák, T. Galvas, McCoshen, Derner - Kelly Klíma, Filippi, Rychlovský - Hawryluk, A. Najman, Flynn - Pérez, Bulíř, Birner - Pekař, Šír, J. Vlach. Trenér: Pešán.

Mladá Boleslav: F. Novotný - F. Pavlík, Pyrochta, Osburn, Gewiese, Bernad, Jánošík - Lantoši, Fořt, Skalický - Šmerha, O. Roman, Aaltonen - Krivošík, Järvinen, Rohdin - J. Půček, Závora, Dvořáček. Trenér: R. Král.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 10.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je pátek 10. května 2024

Očekáváme v 14:00 19°C

Celá předpověď