Vaněček dovedl v NHL New Jersey k výhře nad Bostonem, chytil také sedm střel Pastrňáka

Vítek Vaněček kryl v NHL hokejistům Bostonu 23 střel včetně sedmi pokusů Davida Pastrňáka a dovedl New Jersey k výhře 2:1 v prodloužení. Český gólman si připsal u vítězné branky i asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boston Bruins proti New Jersey Devils

Boston postrádal v utkání Pavla Zachu, který byl měl kvůli zranění v horní části těla chybět pár dní | Foto: Vincent Carchietta | Zdroj: Reuters

Vaněček v předchozích sedmnácti zápasech sezony inkasoval vždy alespoň dvakrát, ale proti Bostonu se vytáhl. Překonal jej pouze v čase 16:51 Morgan Geekie, jenž z dorážky otevřel skóre.

Český gólman podržel New Jersey v závěru druhé třetiny, v níž se před něj dostal povedenou kličkou Pastrňák.

Na druhé straně odolával Jeremy Swayman až do 43. minuty, ve které vyrovnal z dorážky Dawson Mercer. V prodloužení převzal od Vaněčka puk ve vlastním pásmu Jesper Bratt, zavezl puk po pravé straně do útočné třetiny a po jeho pasu rozhodl střelou z levého kruhu Jack Hughes.

Boston postrádal v utkání Pavla Zachu, který byl měl kvůli zranění v horní části těla chybět pár dní.

Pittsburgh prohrával v Montrealu po úvodní třetině 1:3, ale zvítězil 4:3 po nájezdech. Rozstřel rozhodl až ve dvanácté sérii Jansen Harkins. Důvěru dostal v desátém kole nájezdů i Radim Zohorna, ale po jeho zakončení udržel Samuel Montembeault puk před brankovou čarou.

Na obratu Penguins se podílel třemi body Sidney Crosby (2+1) a v historické tabulce produktivity se vyrovnal na třináctém místě Marku Recchimu. Na kontě má 1533 bodů (566 + 967). Kapitán Pittsburgh přeskočil během zápasu ještě Paula Coffeyho (1531).

NHL

Montreal - Pittsburgh 3:4 po sam. nájezdech, New Jersey - Boston 2:1 v prodl., NY Islanders - Anaheim 4:3, Los Angeles - Winnipeg 2:5, Colorado - Buffalo 5:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme