Král by mohl zůstat v Berlíně, Union prý má zájem o prodloužení spolupráce

14.12.2023, 12:47
Aktuality
Oslavující Alex Král (© AFP)

Alex Král bude za několik měsíců znovu řešit další budoucnost a rozhodování by mu mohlo usnadnit vedení Unionu Berlín. Český záložník v německém klubu hostuje a jeho dočasný zaměstnavatel podle tisku má zájem o prodloužení spolupráce.

Král je kmenovým hráčem Spartaku Moskva, v hlavním městě Ruska mu za šest a půl měsíce vyprší kontrakt a tou dobou by na stole mohl mít nabídku právě od Unionu. Ten má o služby českého reprezentanta zájem a dle médií by ho rád získal zdarma.

25letý fotbalista se po příchodu do Berlína rychle zařadil do základní sestavy a odehrál osmnáct utkání, v úterý se v zápase s Realem Madrid dočkal i premiérové trefy. Radost mu zatím kazí výsledky, Union v týdnu uzavřel své účinkování v pohárové Evropě a v tabulce 1. Bundesligy je až na patnáctém místě.

Král na české scéně oblékal dresy Teplic a Slavie a do zahraničí vyrazil v září 2019. Spartak za něho tehdy zaplatil dvanáct milionů eur, vedle Unionu ho zapůjčil na hostování i do West Hamu United a Schalke.

Autor: Tomáš Pavlík / sportbild.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
cologneFC

Zaujímame sa o Reeseho z Herthy. Jeho by som bral. Ale záujemcov je viac a nám sa ťažko rokuje, keďže nám hrozí trest od CAS.

Reagovat
Rudnevs

Reese hrá perfektne, ale trošku ma prekvapuje, že sa mu po roku chce z Berlína v prípade nepostupu. Prišlo mi, že tam našiel svoj domov a ísť pre neho do FC či Werderu (hoc by ten rok hral bundesligu) mi príde nezmysel. Martin určite tiež neni nadšený.

Reagovat
cologneFC

Ťažko povedať, že aká je jeho motivácia. samozrejme dúfam, že sa zachránime a on by nám mohol k tomu pomôcť. Ale ako píšem, my nemáme ani istotu, že budeme môcť podpisovať hráčov. Takže ak niekam Reese pôjde, tak asi nie ku nám.

A čo sa týka jeho motivácie, tak to je ťažko povedať. Určite má na to, aby si zahral vyššiu súťaž. S Herthou asi nepostúpi a otázka je, že ako dlho bude Hertha dole.

Reagovat
Rudnevs

On to aj sám povedal, chce čo najrýchlejšie do Bundesligy. Nechce strácať čas. Osobne dúfam, že ostane v Herthe, stal sa tam zosobnením toho ich vzostupu a Hertha určite o rok alebo o dva bude znovu v Bundeslige. Občas je lepšie byť trochu trpezlivejší, ked sa darí a snažiť sa postúpiť v tomto prípade s Herthou než riskovať prestup do klubu, kde to nemusí vyjsť a kde navyše môžeš zas zostúpiť zrovna v čase, ked sa Hertha bude vracať.

Reagovat
Werkrider

To by bola veľká posila, ale jak píše Rudy nižšie, tie pohnutky sú nejaké pofidérne.

A čo ten Moukoko, to je niečo reálne, alebo len žblebt? Tiež som videl niečo o Polterovi?

Reagovat
Rudnevs

Poltera nech si kľudne berú, ešte by bolo fajn za neho vyťažiť aj nejaku čiastku. Akurát v ňom nevidím veľkú pridanú hodnotu voči útočníkom, ktorých už majú. Tiež už nie je najmladší a či to ešte bude na prvú ligu.. uvidíme.

Reagovat
cologneFC

Moukoko podľa mňa nie. My hráme na centre a Moukoko je nízky. To asi ani nebolo v pláne, bol to iba výmysel novinárov. Polter snáď nie, to by nebol žiadny krok vpred, skôr naopak.

Reagovat
Rudnevs

https://www.fr.de/sport/fussball/baumgart-lukas-podolski-fc-koeln-rueckkehr-abstiegskampf-92649085.html

Inak nemyslím si, že by Moukoko bol tak od veci. Veží máte dosť, ale zišiel by sa vám aj nejaky kvalitatívne a futbalovo dobrý hráč. V Dortmunde má ťažkú situáciu, snád ho pošlú k vám alebo niekam inam, nech sa celkom nezasekne.

Reagovat
cologneFC

Poldi by prísť mohol. Ani ho nepotrebujeme ako hráča, ale ako osobnosť do kabíny. On by im tam hneď vysvetlil, že za koho hrajú a dokázal by ich neskutočne motivovať. Inak dnes s ním vyšiel klubový podcast.

Čo sa týka našich veží, tak hneď by som poslal preč Tiggesa a Dietza. Hlavne prvého menovaného. Selke by potreboval k sebe vážnu konkurenciu. Od neho sa čaká viac gólov.

Reagovat
Rudnevs

Videl som o tom Poldiho podcaste článok, vraj ho párkrát chcelo BVB i HSV… Tigges i Dietz kvalitou asi nebudú útočníci na bundesligovej úrovni, obaja prišli tuším z regionálky a ich reálna kvalita bude tak stred 2. BL, čiže miesto nich by bol o trochu lepší možno fakt i ten Polter. Od Selkeho kariéry som celkovo čakal viac, oveľa viac. Keď bol mladík, bol okolo neho veľký hype.

Reagovat
Rudnevs

A čo sa týka teda Poldiho príchodu.. hral u vás aj 40-ročný Pizarro, takže prečo nie. Presne ako vravíš, do kabíny, navyše legenda by sa rozlúčila doma. Plus v tom Poľsku mal v minulých sezónach celkom dobré štatistiky na svoj vek.

Reagovat
cologneFC

Hlavne by som ho bral ako hráča, ktorý bude ťahať ostatných. Nemyslím výkonmi (vôbec neviem ako na tom Poldi je), ale hlavne v kabíne. Lebo po odchode Hectora nám práve toto chýba.

Reagovat
Salfovic

Českej leštič lavičky do každého klubu.

Reagovat
inferno08

Tak zrovna na krále tohle moc nesedí.

Reagovat
Salfovic

Za poslední měsíc odehrál za Berlín krásných 29 minut.

Reagovat
inferno08

Byl předtím zranenej no. Do tý doby prakticky neslezl ze hřiště, a to ani sezónu předtím v Schalke.

Reagovat
Salfovic

Zraněnej byl jen krátce v říjnu a po něm normálně hrál, jeho vypadnutí ze sestavy spíš souvisí s novým trenérem.

Reagovat
Pablos

bohužel už taky jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele