Slovácko vyhrálo v Boleslavi 1:0 a bodovalo v sedmém kole po sobě

foto Ilustrační foto - Utkání 16. kola první fotbalové ligy: 1. FC Slovácko - FC Baník Ostrava, 26. listopadu 2023, Uherské Hradiště. Hráči Slovácka se radují z gólu.

Mladá Boleslav - Fotbalisté Slovácka zvítězili v 19. kole první ligy v Mladé Boleslavi 1:0. O jedinou branku se v 59. minutě postaral Matěj Valenta. Tým z Uherského Hradiště bodoval v nejvyšší soutěži posedmé za sebou a po čtvrté výhře z posledních pěti zápasů se v neúplné tabulce posunul na třetí místo před Plzeň. Středočeši pět kol po sobě nezvítězili, z toho počtvrté utrpěli porážku a zůstali sedmí.

Trenér Slovácka Martin Svědík, jenž dříve vedl Boleslav, postavil do základní sestavy i veterána Petrželu. Čtyřicetiletý záložník si připsal 500. ligový start, čímž vylepšil vlastní rekord. "Abych pravdu řekl, pořádně si to neuvědomuju, co je to za číslo. Určitě je to hodně zápasů. Mám ještě chuť pokračovat, hrát dál a číslo navyšovat. Určitě je to pěkné," řekl Petržela na tiskové konferenci.

Už po necelé půlminutě Doski střelou zpoza vápna protáhl domácího brankáře Trmala a obránce Suchomel odvrátil míč na roh. Na druhé straně Marečkovu ránu z hranice šestnáctky srazila hostující obrana na rohový kop.

V 19. minutě domácí Solomon nahrál před branku Hilálovi, jenže ten zblízka vypálil nad. V 27. minutě na druhé straně Doskiho centr do vápna doputoval k Havlíkovi, nejlepší střelec ligové sezony se obtočil kolem Suchomela, v jedenácté brance v ročníku mu však zabránil Trmal. V závěru první půle se do Havlíkova přímého kopu vložil Daníček, ale domácího gólmana nepřekonal.

Pouhých 1036 diváků si po změně stran muselo počkat na zajímavější akci do 59. minuty, kdy tým z Uherského Hradiště otevřel skóre. Kapitán Kadlec prodloužil Trávníkův centr z rohu na Reinberka, který nahrál Valentovi a hostující záložník zblízka třetím gólem v ligovém ročníku poslal svůj tým do vedení. "Počkali jsme si na gólovou chvilku, rozhodli ze standardní situace a utkání dotáhli do vítězného konce. Jsme velmi rádi, že jsme uspěli s těžkým soupeřem," uvedl Svědík.

V 71. minutě vypálil domácí záložník Solomon z úhlu a gólman Heča vyrazil míč na roh. V 77. minutě mohli hosté přidat pojistku po akci dvou střídajících hráčů. Juroška se na půlce zbavil tří soupeřů, nabral rychlost a přihrál ve vápně Sinjavskému, do jehož střely se ale včas vložil Sakala.

Na opačné straně mohl srovnat Kostka, jenže jeho pokus zblokovala hostující obrana. Poté Karafiát nacentroval do šestnáctky a příchozí hráč z lavičky Šimek hlavičkoval vedle. Při závěrečném tlaku v nastavení střídající Jawo napálil z úhlu tyč hostující branky.

"Za mě to bylo remízové utkání. Bohužel poslední dobou nám to tam nechce padat. Opět jsme inkasovali ze standardky, což se nám děje celkem často. Dopadlo to pro nás špatně. Mrzí nás to, protože jsme podzim měli skvěle rozjetý, ale na konci jsme si to takhle pokazili," řekl domácí obránce Ondřej Karafiát.

Slovácko v lize s Boleslaví pošesté po sobě neprohrálo a bodovalo v 10 z posledních 11 vzájemných zápasů nejvyšší soutěže. Venku v lize nenašlo přemožitele potřetí za sebou. Naopak Středočeši doma v nejvyšší soutěži třikrát po sobě nezvítězili.

"Ke konci podzimní části nás opustilo štěstí i kvůli terénům a velmi náročnému programu, který se na klucích podepsal. To vám taky nepomůže. Bohužel nám vůbec nevyšla koncovka podzimu, z toho jsme hodně zklamaní," prohlásil mladoboleslavský trenér Marek Kulič.

Hlasy trenérů po utkání:

Marek Kulič (M. Boleslav): "První poločas vyrovnaný, Slovácko trošku lepší na míči, mělo dvě střely na bránu. Taky jsme měli nějaké závary, střely, bohužel nám to dnes létalo mimo brankovou konstrukci. Ve druhém poločase to pokračovalo podobně, chvilku hrálo Slovácko, chvilku my. Bohužel jedna nedohraná standardní situace a Slovácko se dostalo do vedení. Pak jsme prostřídali, abychom posílili útočnou hru. Byl tam tlak, ale nebylo nám souzeno. Ke konci podzimní části nás opustilo štěstí i kvůli terénům a velmi náročnému programu, který se na klucích podepsal. To vám taky nepomůže. Bohužel nám vůbec nevyšla koncovka podzimu, z toho jsme hodně zklamaní."

Martin Svědík (Slovácko): "V prvním poločase oboustranně fotbal s šancemi nahoru dolů. Opticky jsme byli víc na balonu a víc jsme chtěli kombinovat. Na druhou stranu jsme někdy měli mezery v obranné fázi. Věděli jsme, že Boleslav je v útočné fázi velmi silná a že bude důležité mít naši defenzivní činnost na takové úrovni, abychom ji dokázali eliminovat. V šestnáctce jsme měli líp pracovat, proletěly jí tři centry. Do druhého poločasu jsme si řekli, že zápas může rozhodnout jeden gól a že musíme být opravdu pozorní v obranné fázi. Myslím si, že až do úplného závěru, kde byla jedna šance pramenící z tlaku Boleslavi, jsme v obranné fázi pracovali velmi dobře. Počkali jsme si na gólovou chvilku, rozhodli ze standardní situace a utkání dotáhli do vítězného konce. Jsme velmi rádi, že jsme uspěli s těžkým soupeřem. Boleslav je do ofenzivy opravdu velmi dobrá, takže jsme rádi, že jsme to udrželi s nulou a hlavně tříbodovým ziskem. Prodloužili jsme i šňůru bez porážky a vítězně zakončili rok."

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 59. Valenta. Rozhodčí: Berka - Vlček, Ratajová - Klíma (video). ŽK: Sakala, Kostka, Hilál, Šimek - Valenta, Doski, Daníček. Diváci: 1036.

Sestavy:

M. Boleslav: Trmal - Kostka, Suchý, Karafiát, Suchomel - Sakala, Kubista (64. Matějovský) - Kušej (84. Šimek), Mareček (76. Ladra), Solomon (76. Jawo) - Hilál (65. Pulkrab). Trenér: Kulič.

Slovácko: Heča - Reinberk, Daníček, Kadlec, Doski (87. Kalabiška) - Trávník, Valenta (86. Hofmann) - Petržela (64. Juroška), Havlík, Holzer (75. Sinjavskij) - Cicilia (46. Mihálik). Trenér: Svědík.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 19.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 19. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď