16. prosince 2023 • 19:25

Nejen Ledecká? Maděrová (20) bojovala o pódium, má NEJ výsledek kariéry

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Zuzana Maděrová vybojovala v paralelním obřím slalomu Světového poháru v Cortině d'Apezzo čtvrté místo a vylepšila si tak osobní maximum v seriálu. Dvacetiletá česká reprezentantka prohrála v malém finále souboj o bronz se Sabine Schöffmannovou z Rakouska. I podruhé v sezoně vyhrála Němka Ramona Theresia Hofmeisterová, mezi muži kraloval Rakušan Benjamin Karl.



Pro Maděrovou bylo dosud nejlepším umístěním v obřím slalomu osmé místo v kanadském Blue Mountain z letošního ledna. Absolutním maximem je pak pro ni sedmá příčka v paralelním slalomu z rovněž lednového závodu v Bansku v Bulharsku.

Závod v italském zimním středisku zahájila v osmifinále vítězným soubojem s padesátiletou rakouskou veteránkou Claudií Rieglerovou. Ve čtvrtfinále získala o osm setin skalp úřadující mistryně světa ve slalomu Julie Zoggové ze Švýcarska, v semifinále už ale byla nad její síly pozdější vítězka Hofmeisterová.

V malém finále Maděrová nabrala na soupeřku ztrátu hned v úvodních brankách. Na trati sice náskok Schöffmannové stahovala, závěr ale nezvládla a poslední branku neprojela správně.

V kvalifikaci vypadla v Cortině d'Ampezzo Klára Šonková a také oba čeští reprezentanti Kryštof Minárik a Adam Počinek. Dvojnásobná olympijská vítězka v této disciplíně Ester Ledecká na startu opět chyběla, neboť momentálně dává přednost závodům lyžařského SP.

SP ve snowboardingu v Cortině d´Ampezzo (Itálie) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Karl, 2. Prommegger (oba Rak.), 3. Fischnaller (It.), ...v kvalifikaci 45. Minárik, 50. Počinek (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 z 12 závodů): 1. Karl 160, 2. Bormolini 140, 3. Coratti (oba It.) 125.

Ženy: 1. Hofmeisterová (Něm.), 2. Dalmassová (It.), 3. Schöffmannová (Rak.), 4. Maděrová, ...v kvalifikaci 30. Šonková (obě ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 z 12 závodů): 1. Hofmeisterová 200, 2. Dalmassová 125, 3. Ulbingová (Rak.) 109, ...7. Maděrová 76, 35. Šonková 1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud