16. prosince 2023 • 19:25

Nejen Ledecká? Maděrová (20) bojovala o pódium, má NEJ výsledek kariéry

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Zuzana Maděrová vybojovala v paralelním obřím slalomu Světového poháru v Cortině d'Apezzo čtvrté místo a vylepšila si tak osobní maximum v seriálu. Dvacetiletá česká reprezentantka prohrála v malém finále souboj o bronz se Sabine Schöffmannovou z Rakouska. I podruhé v sezoně vyhrála Němka Ramona Theresia Hofmeisterová, mezi muži kraloval Rakušan Benjamin Karl.



Pro Maděrovou bylo dosud nejlepším umístěním v obřím slalomu osmé místo v kanadském Blue Mountain z letošního ledna. Absolutním maximem je pak pro ni sedmá příčka v paralelním slalomu z rovněž lednového závodu v Bansku v Bulharsku.

Závod v italském zimním středisku zahájila v osmifinále vítězným soubojem s padesátiletou rakouskou veteránkou Claudií Rieglerovou. Ve čtvrtfinále získala o osm setin skalp úřadující mistryně světa ve slalomu Julie Zoggové ze Švýcarska, v semifinále už ale byla nad její síly pozdější vítězka Hofmeisterová.

V malém finále Maděrová nabrala na soupeřku ztrátu hned v úvodních brankách. Na trati sice náskok Schöffmannové stahovala, závěr ale nezvládla a poslední branku neprojela správně.

V kvalifikaci vypadla v Cortině d'Ampezzo Klára Šonková a také oba čeští reprezentanti Kryštof Minárik a Adam Počinek. Dvojnásobná olympijská vítězka v této disciplíně Ester Ledecká na startu opět chyběla, neboť momentálně dává přednost závodům lyžařského SP.

SP ve snowboardingu v Cortině d´Ampezzo (Itálie) - paralelní obří slalom:

Muži: 1. Karl, 2. Prommegger (oba Rak.), 3. Fischnaller (It.), ...v kvalifikaci 45. Minárik, 50. Počinek (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 z 12 závodů): 1. Karl 160, 2. Bormolini 140, 3. Coratti (oba It.) 125.

Ženy: 1. Hofmeisterová (Něm.), 2. Dalmassová (It.), 3. Schöffmannová (Rak.), 4. Maděrová, ...v kvalifikaci 30. Šonková (obě ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 z 12 závodů): 1. Hofmeisterová 200, 2. Dalmassová 125, 3. Ulbingová (Rak.) 109, ...7. Maděrová 76, 35. Šonková 1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud