VAFO pomáhá opuštěným zvířatům doma i v zahraničí, firma letos rozdala přes 18 milionů korun

Praha 21. prosince 2023 (PROTEX) - Společnost VAFO, přední evropský výrobce krmiv pro domácí mazlíčky, založená v České republice, je již řadu let průkopníkem odpovědného podnikání v pet food. V rámci svých aktivit se snaží pomáhat dlouhodobě ve všech zemích, kde podniká, letos skupina vynaložila na veřejně prospěšné aktivity přes 18 milionů korun. Společnost nezapomíná ani na opuštěná zvířata na válkou zasažené Ukrajině – před Vánoci podpořila více než dvacítku tamních útulků.

V Česku, kde má skupina nejvíce výrobních závodů, se na lokálních projektech podílí VAFO nejvíce. Na veřejně prospěšné aktivity vynaložila společnost v roce 2023 bezmála 13 milionů korun. Třetím rokem pokračuje úspěšný grantový program VAFO SPOLUbydlíme v okolí největších továren – ve Středočeském a Jihočeském kraji. V rámci toho se na rozvoj veřejně prospěšných aktivit v okolí závodů rozdalo už více než 7 milionů. Nadace VAFO Family, která slouží k pomoci zaměstnancům firmy v těžkých životních situacích, vyplatila jen letos přes 200 tisíc korun.

Na podzim firma navázala spolupráci s Jihočeskou potravinovou bankou. Regionální pobočce v Českých Budějovicích darovala dvě palety psího a stejné množství kočičího krmiva. Kromě výše zmíněných aktivit VAFO v tomto roce obnovilo spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou a stalo se členem Asociace udržitelného podnikání. Jedná se tak o další kroky společnosti v rámci udržitelných praktik v podnikání.

Už třetí rok v řadě se VAFO rozhodlo dobro a peníze, které má společnost alokované na nákup materiálních vánočních dárků darovat a putovaly na válkou zasaženou Ukrajinu. Do tamních útulků společnost věnovala víc než půl milionu korun. VAFO pořídilo boudy pro psy bez domova, elektrické generátory a ohřívače. „Rozhodli jsme se věnovat finanční prostředky tam, kde je to aktuálně nejvíce potřeba. Věříme, že tato forma pomoci má větší smysl než materiální dary,“ uvádí Tereza Alvarez Sone, marketingová manažerka VAFO Group. Společnost tak namísto darů pomůže více než dvacítce zařízení v oblastech, které jsou postižené válkou, jedná se o okolí Doněcku, Charkova, Chersonu či Oděsy. Firma na vánoční dárky zanevřela v roce 2021 a od té doby raději přispívá na dobročinné projekty.

VAFO také myslí na čtyřnohé parťáky po celé Evropě, dosud jim v letošním roce darovala 173 645 kg krmiva. V Česku už sedmým rokem plní misky opuštěným psům a kočkám prostřednictvím platformy Clik&Feed. V rámci podnikové sociální strategie přispívá společnost na dobročinné projekty doma i v zahraničí. Celé jedno procento z veškerého prodeje jde například na obnovu Baltského moře, které „omývá“ země, kde má VAFO své výrobní závody. „Držíme se myšlenky navrácení dobra do míst, odkud si něco bereme. Ve spolupráci s finskou neziskovou organizací přispíváme k obnově moře, jeho flóry a celého ekosystému.“ vysvětluje Tereza Alvarez Sone. Celkem letos na dobročinné účely věnovala celá skupina VAFO Group a. s. více než 18 milionů korun.

 

O VAFO Group a.s.

Skupina VAFO Group a.s vznikla v roce 2014 a sdružuje firmy podnikající v oblasti výroby a distribuce krmiv pro zvířata. Součástí VAFO Group a.s je 7 společností, které v 7 evropských státech zaměstnávají více než 900 pracovníků. Mezi nejvýznamnější společnosti skupiny patří VAFO PRAHA,Allco (Německo), Prima Pet Premium Oy (Finsko) či Carry Pet Food (Polsko).

O VAFO PRAHA s.r.o.

VAFO PRAHA s.r.o. je česká rodinná firma, která byla založena v roce 1994 v Chrášťanech u Prahy. Hlavním předmětem podnikání je od počátku výroba a distribuce krmiv pro domácí zvířata. Během téměř 30 let podnikání se firma stala přední značkou v oblasti pet food. Aktuálně má společnost VAFO PRAHA s.r.o. více než 500 zaměstnanců.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Klíčová slova ČR-potraviny-chov-služby-firmy-VAFO

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Potraviny, gastronomie
Zemědělství, životní prostředí

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.