České Budějovice doma posedmé v řadě vyhrály

foto Utkání 30. kola hokejové extraligy: Banes Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové, 26. prosince 2023 v Českých Budějovicích. Zleva, David Štastný z Hradce Králové, brankář Jan Lukáš z Hradce Králové a +Tomáš Chlubna z Českých Budějovic.

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 30. kole extraligy Hradec Králové 4:2, doma vyhráli posedmé v řadě a bodově se dotáhl na šesté Východočechy. Mají však utkání k dobru. Vítězný gól vstřelil ve 37. minutě obránce Ondřej Kachyňa.

Hned při prvním střídání mohl otevřít skóre domácí Ordoš, ale neprosadil se zblízka proti gólmanu Lukášovi. Na trestnou lavici brzy usedl hostující Okuliar a Jihočeši v přesilovce dokonale rozchytali Lukáše.

Následovala série vyloučení na obou stranách, která narušila plynulost hry. Krátce proti sobě stáli soupeři pouze se třemi hráči a volný prostor mohl využít Okuliar. Hrachovinu ale nepřekonal. Na druhé straně se ve slibné šanci neprosadil Gulaš.

V úvodu druhé části propadl při útočné aktivitě domácí Hovorka a hosté získali přečíslení, z něhož Okuliar vytěžil vedoucí gól. Rychlou odpověď našla útočná formace budějovických mladíků. Chlubna a Koláček jeli na samotného obránce a druhý jmenovaný skóroval střelou z levé strany.

Do šance se dostal také hradecký Lalancette, ale před polovinou základní hrací doby Hovorka z pravého kruhu nahodil na branku kotouč, který propadl za Lukáše a kapitán Gulaš ho zblízka zametl za čáru.

Hosté reagovali zvýšeným úsilím. Hrachovina musel zastavovat pokusy Jaspera a Pavelky. V pokračující akci vyplaval sám před brankoviště Motoru hradecký Lang a vyrovnal forhendovou kličkou.

Za necelou půlminutu ale vrátil Jihočechům vedení Kachyňa. Prosadil se střelou švihem od modré čáry. Gólman Lukáš nedokázal reagovat při zakrytém výhledu. A mohlo být pro domácí lépe, Filip Přikryl ale trefil ve 40. minutě z pravé strany tyčku.

Na začátku třetí třetiny nedokázal zblízka zvýšit Štencel, jenž dostal přihrávku zpoza branky od Harrise. Z rychlého protiútoku neuspěl ani Lang. Hosté zkoušeli vyrovnat při trestu Kachyni, ale domácí jim povolili jedinou šanci, kterou nevyužili.

Z rostoucího tlaku Východočechů se vymanil Přikryl, nevyzrál však na Lukáše. Do přečíslení dva na jednoho se potom dostali Ordoš s Kubíkem. Druhý z nich vzal zodpovědnost na sebe a namísto přihrávky bekhendovou střelou přidal čtvrtý gól. Hradečtí již zápas zdramatizovat nedokázali ani v závěrečné power play.

Hlasy trenérů po utkání: 

Jiří Hanzlík (České Budějovice): "Věděli jsme, jaký hokej předvádí Hradec a připravili jsme se na to. Zápas byl vyrovnaný, bojovný, urputný, fyzický, s velkým počtem soubojů. My jsme byli efektivnější a jsme rádi za tři body. Kluci zaslouží pochvalu."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Gratuluji domácím, vyhráli zaslouženě. Věděli jsme, že jsou silní v domácím prostředí a není jednoduché odtud odvážet body. Přehrávali nás v soubojích a tlaku do branky."

Banes Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Koláček (Chlubna, Toman), 29. Gulaš (Hovorka), 37. Kachyňa (F. Přikryl, Valský), 56. Kubík - 21. Okuliar, 37. Lang. Rozhodčí: Hradil, Cabák - Klouček, Thuma. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 6421 (vyprodáno).

Sestavy:

České Budějovice: Hrachovina - Hovorka, Pýcha, Kachyňa, Štencel, Vráblík, Štich - Ordoš, Kondelík, Kubík - Gulaš, Harris, M. Beránek - Valský, F. Přikryl, Simon - Koláček, Toman, Chlubna. Trenér: Čihák.

Hradec Králové: Lukáš - Quellet-Blain, T. Pavelka, Pláněk, Kalina, Freibergs, Marcel, Gaspar - Zachar, Estephan, Šťastný - Jergl, Tamáši, Okuliar - Jasper, Lalancette, Perret - Lang, Pilař, Chalupa. Trenér: T. Martinec.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.06.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je neděle 2. června 2024

Očekáváme v 09:00 19°C

Celá předpověď