V pohádkách jsou vždy za ty dobré, realita je jiná. Jaký je osud princů ze Zlatovlásky či Pyšné princezny?

27. prosince 2023·Zábava·Redakce

Princové z pohádek (Zdroj: se souhlasem České televize a Filmových studiích Barrandov)

V pohádkách hrají udatné a šlechetné prince, kteří udělají pro krásnou princeznu téměř všechno. Ale v reálném životě je to jiné. Jak vypadaly osudy princů z pohádek Zlatovláska, Pyšná princezna nebo Šíleně smutná princezna?

Zlatovláska – Petr Štěpánek

Představiteli Jiříkovi z pohádky Zlatovláska Petru Štěpánkovi změnila pohádka život. Během natáčení se zamiloval do režisérky Vlasty Janečkové (†77), která byla ale o řadu let starší. Manželé nicméně působili idylicky, až do doby, než se během natáčení Ordinace v růžové zahradě 2 zamiloval do herečky Zlaty Adamovské. Vztah tajili, protože oba měli partnery. Janečková svému muži vyhrožovala sebevraždou, útěchu našla i v alkoholu. Adamovská byla vdaná za publicistu Radka Johna, ale na toho v roce 2010 vyšlo, že má nemanželské dítě a vlastně žije dvojí život. Následoval rozvod. Janečková se dlouho léčila ze závislosti na alkoholu, zemřela v roce 2012. Štěpánek a Adamovská se v roce 2013 vzali.

Šíleně smutná princezna – Václav Neckář

Václav Neckář byl prototyp princů z pohádek. Ženy ho milovali, jeho roztomilý kukuč na diváky působil. Jenže herec má za sebou velké těžkosti. V roce 2002 ho při řízení auta postihla mozková mrtvice. Svůj vůz ovládl a dorazil rovnou do nemocnice. Zapomněl více než 500 svých textů, měl problémy mluvit a z mysli se mu vytratili i cizí jazyky. Zpěvák se ale odmítl těžkému osudu podvolit a za pomoci bratra nazpíval píseň Půlnoční z filmu Alois Nebel.

Pyšná princezna – Vladimír Ráž

I Vladimír Ráž (†77) se během natáčení pohádky zamiloval. Jeho vyvolenou byla Alena Vránová, představitelka Krasomily. Jenže oba měli v tu dobu partnery. Rážovo manželství nefungovalo dlouhodobě, ale Vránová byla vdaná za zapáleného komunistu Pavla Kohouta a to, že mu Ráž odvedl ženu, mohl představitel prince Miroslava skončit ve vězení. Nakonec se ale Kohout s Vránovou rozvedli, i když to spisovatel nesl velmi těžce. Jenže ani Rážovo manželství s herečkou nebylo nijak pohádkové, protože herec měl slabost pro ženy a měl mnoho milenek. Vránová nakonec po dvaceti letech požádala o rozvod.

Podívejte se na slavné pohádkové prince v galerii

Zábava - další články

Doporučujeme