Jdi na obsah Jdi na menu
 


Silvestrovský pochod 2023

mapa-silvestr-23.png

Popis trasy  SILVESTRTOUR – čísla zastavení můžete sledovat na mapce

 

  • Start Chýšť 9h u Obecního úřadu ( č.1)

 

  • Malé Výkleky (č.2 – vzdálenost cca 1,5km) 9 20h u autobusové zastávky – Výkleky jsou i cíl, proto je možno, kdo bude dojíždět, připojit se až ve Výklekách, kde si může nechat auto nebo kolo poblíž hřiště.

 

  • Poté společně k lesu k Žáravicím. Budeme se držet směr Vápno. Cca v 10 30h bychom měli dojít k hájence U Aničky (č.3, z Chýšť 4 km)

 

 

  • V 11h nás čeká malé občerstvení  a překvapení u myslivecké chaty (č.4, z Chýšť 5,3 km)

 

  • Do 12 30h bychom se měli dostat do nového kulturního domu ve Vápně (č.5 z Chýšť 6,2 km). Zde bude možnost se dole v hospůdce občerstvit, nebo jít do patra, kde na nás bude čekat nálezce ,,Denárového pokladu století“ pan Bosman. Poví nám, co se z novin nedočtete a další zajímavosti ohledně nálezu.

 

  • Koho nezláká Vápenské zastavení má tři možnosti do bodu 6 – cíl
  1. Půjde lesem (velmi příjemná procházka cca 3km) za Vápenskou školou směr Malé Výkleky kolem rybníka Žabař do cíle, kde bude připraven guláš a,,něco v udírně“.
  2. Půjde po silnici směr Malé Výkleky (2 km) do cíle.
  3. Nechá se odvézt SDH Chýšť do Malých Výklek

Nebo prostě jít domů.

POZOR – budeme potřebovat upřesnit počet porcí guláše. Klobás prý bude dostatek ujišťuje hostitelská strana. Z toho důvodu je potřeba se nejpozději do 28.12. rozhodnout, zda se chcete pochodu účastnit a jestli budete konzumovat, nebo půjdete jen na pivko a klobásu.

Cena guláše se po domluvě zatím pohybuje cca 80,- Kč za porci.

 

article preview