Trenér Toronta předával zkušenosti v Blansku

29. prosince 2023, sport, přečteno: 503×

Za mladými sportovci dorazil v polovině prosince do tělocvičny ZŠ Salmova vzácný host. Trenér z profesionální organizace Toronto Blue Jays se zúčastnil tréninku mladých blanenských baseballistů a pracoval s nimi na zdokonalení jejich pálkařských dovedností.

V historii blanenského baseballu to nebyla první návštěva špičkového trenéra z USA. Ale tentokrát měla zvláštní nádech. Trenérem je totiž bývalý žák ZŠ Salmova a bývalý odchovanec Olympie Blansko Petr Stříbrcký, kterého sportovně vychoval učitel a trenér ze Salmovky Jaroslav Krejčíř.

Právě jeho mladým svěřencům Petr, který už několik let pracuje jako trenér pálky a rozvoje hráčů v organizaci Blue Jays, ukazoval nejnovější tréninkové tipy a cvičení. Mladí hráči Olympie se zájmem poslouchali rady trenéra ze zámoří, aby si je potom vyzkoušeli v praxi.

Petr Stříbrcký je už druhým žákem ze ZŠ Salmova, který se prosadil v americkém profesionálním baseballu. Tím prvním byl nadhazovač Štěpán Havlíček, který čtyři roky působil v organizaci Tampa Bay Rays.

Jaroslav Krejčíř

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení