Přestupová pecka roku 2024: Greg Minnaar opustil Santa Cruz a osedlal Norco

Jihoafričan Greg Minnaar ani ve svých 42 letech rozhodně nechce pověsit kariéru na hřebík. Po 16 letech opustil Santa Cruz, nově bude působit ve stáji Norco...

Autor: Jan Němec
Foto: David Nogales Tarragó / Norco.com
Přestupová pecka roku 2024: Greg Minnaar opustil Santa Cruz a osedlal Norco

Email, který včera dorazil do mailové schránky, začínal slovy:

Začátek
Něco výjimečného.
Začátek odkazu.
Ahoj, Gregu.

A ano, je to výjimečná zpráva. Je to přestupová pecka roku. Po 16 letech strávených u Santa Cruz Syndicate, dvaačtyřicetiletý Jihoafričan Greg Minnaar na sklonku loňského roku oznámil konec svého dobrodružství s kalifornskou značkou a následovala vlna spekulací, v jakých barvách bude jezdit v roce 2024. Nyní je to oficiální, několikanásobný mistr světa nastupuje do kanadského týmu Norco Factory Racing!

Na začátku prosince na svém IG profilu zveřejnila legenda zprávu, která způsobila značný rozruch: Greg Minnaar po 16 letech dobrých a věrných služeb věší dres Santa Cruz Syndicate na hřebík. Se čtyřmi tituly mistra světa a 23 vítězstvími ve Světovém poháru je Jihoafričan jednoduše považován za GOAT své disciplíny (Greatest Of All Time). Po této zprávě se vyrojila spousta spekulací a zvěstí o týmu, který ho přivítá!

"Po 16 letech společných závodů, hádanek a vzpomínek Greg Minnaar věší dres Syndicate na hřebík. Přejeme Gregovi všechno nejlepší a chceme mu poslat obrovské poděkování za všechno, co společně se Santa Cruz Syndicate dokázal. Od dominantního postavení v roce 2000 až po jeho současný status GOAT. Bylo to docela dobrodružství. Nikdo za ta léta nenašel lepší rovnováhu, pokud jde o výkony a smích s přáteli. Ať už jde o zešedivění Jordiho, řezání žetonů napůl nebo ochutnávání všech vín v nabídce. Máme mezi sebou historky, které obstojí ve zkoušce časem. Můj příteli, můj bratře, není to vlastně loučení, ale spíš na shledanou. Nikdy nepřestávej hledat chybějící kousky."


Drby kolovaly a většina z nich se týkala Norco Factory Racing týmu. A konečně je i ze strany značky zpráva oficiálně potvrzena: Greg Minnaar bude v roce 2024 jezdit v barvách Norco Factory Racing po boku Grace Hemstreet a Lucase Cruze! Kromě role pilota se GOAT ujímá role ředitele týmu a jeho úkolem bude ve spolupráci s inženýry Norco vyvíjet budoucí kola značky, ale také nabírat a dohlížet na budoucí piloty v rámci programu "rozvoje mládeže" značky.

Sám ale závodit ovšem nepřestane. "Závodění mě baví jako vždy. Soutěživý oheň ve mně stále silně hoří a mám v plánu závodit minimálně v této sezóně 2024. Každý rok přináší nové výzvy a příležitosti, a dokud si budu užívat cestu a cítit se konkurenceschopný, budu se i nadále snažit o úspěch jako závodník. Takže určitě ještě jednu sezónu, možná i více," prozradil čtyřnásobný mistr světa ve sjezdu původem z jihoafrického Pietermaritzburgu. /celý rozhovor s Gregem Minnaarem čtěte zde: www.norco.com/

Faktem zůstává, že v této fázi Norco stále nemá ve svém katalogu sjezdové kolo. Nový model kanadské značky, který používali jezdci týmu v loňské sezóně SP, je stále ve fázi prototypu.

"Měl jsem možnost se na novém prototypu svézt a zatím jsem z jeho projevu nadšený. Inženýři vyvinuli něco speciálního v tom, že na tomto kole nejsou žádné kompromisy. Konstrukce s vysokým čepem je pro mě novinkou a nabízí několik zajímavých výhod. Úzce spolupracuji s inženýry na další optimalizaci kola nejen pro mě, ale i pro mé týmové kolegy. Už se nemůžu dočkat, až s ním vyrazím na trať závodu světového poháru!" prohlásil Greg Minnaar na adresu prototypu Norco.

Přečteno - 5773x Tagy: norco greg minnaar
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Tech newsNorco přechází na Bosch u Sight i Range VLT
    Norco přechází na Bosch u Sight i Range VLT
  2. Tech newsNorco přidává karbonový trailbike Fluid FS
    Norco přidává karbonový trailbike Fluid FS
  3. TechnikaFotogalerie: Norco Fluid FS 2
    Fotogalerie: Norco Fluid FS 2
  4. Testy - RecenzeTEST: Norco Fluid FS 2
    TEST: Norco Fluid FS 2
  5. TechnikaFotogalerie: Norco Sight VLT A2
    Fotogalerie: Norco Sight VLT A2
  6. Testy - RecenzeTEST Norco Sight VLT A2 - nekonečná síla
    TEST Norco Sight VLT A2 - nekonečná síla

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #5 tntbiker - vloženo: 12.01.2024 v 09:00:20

    Dneska už člověk neví, při těch mnoha pohlaví, kdo je kdo. Ale spíš mě napadá, jestli se MTBS ještě vůbec zajímá o terénní cyklistiku, kvůli které vlastně existuje:-)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #4 panzdenda - vloženo: 12.01.2024 v 08:15:07

    Možná se Gracey nechala přes vánoce předělat na chlapa :-) .

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #3 zirecek - vloženo: 11.01.2024 v 20:30:43

    Dle autora je to chlap a hotovo, :⁠-⁠D.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #2 jupis - vloženo: 11.01.2024 v 13:16:44

    :)

    https://www.norco.com/athletes/gracey-hemstreet/

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #1 janusz - vloženo: 11.01.2024 v 12:34:24

    přečetli jste si to po sobě a ověřili fakta před vydáním? Gracey Hemstreet je holka...

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744