Hokejisté Liberce v dohrávce poprvé v sezoně porazili Třinec

foto Utkání 29. kola hokejové extraligy: Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec, 10. ledna 2024 v Liberci. Vpravo Michal Bulíř z Liberce střílí gól. Zleva Andrej Nestrašil z Třince a brankář Ondřej Kacetl Třince.

Liberec - Hokejisté Liberce porazili v dohrávce 29. kola extraligy na svém ledě úřadujícího mistra z Třince 4:1 a ve třetím vzájemném utkání se poprvé radoval z výhry. Bílí Tygři tak navázali na nedělní vysoké vítězství 8:1 z Českých Budějovic a vyhráli počtvrté z posledních pěti zápasů. V tabulce si pak upevnili páté místo. Naopak třetí Oceláři nedokázali potvrdit výhru nad poslední Mladou Boleslaví. Gólem a asistencí se na výhře domácích podílel nejproduktivnější hráč soutěže Tomáš Filippi.

Třinec vstoupil do utkání o něco aktivněji a první střelu na Krále vyslal Polášek, liberecký brankář si ale bez problémů poradil. Další příležitost měl Dravecký, Král byl opět připraven. Na druhé straně zase prověřil Kacetla nebezpečnou střelou z mezikruží Najman. V polovině první třetiny měl gólovou šanci hostující Sikora, sám před Králem ale nezakončil přesně. Poté se ke slovu dostali opět domácí, Bulířovu ránu ale kryl Kacetl.

Na začátku druhé části mohl po Růžičkově přihrávce otevřít skóre Voženílek, mířil ale těsně mimo. První přesilovku v utkání si zahráli Severočeši, Kacetla ale prakticky neohrozili. Po skončení početní výhody měl ale velkou šanci Rychlovský, Kacetl výborně zasáhnul.

Skóre zápasu se tak poprvé měnilo až ve 33. minutě, když se dorážkou vlastní střely prosadil Bulíř a poslal Bílé Tygry do vedení. Oceláři mohli rychle odpovědět, Čachovu příležitost ale zlikvidoval pozorný Král. V závěru druhé dvacetiminutovky ještě z ideální střelecké pozice nebezpečně pálil Růžička, Královu klec ale přestřelil.

V úvodu třetí části tak udeřili znovu Liberečtí. Knot v přesilové hře přesně nabil Hawrylukovi a jeho dělovka bez přípravy rozvlnila síť za Kacetlem. Třinec ale přispěchal s brzkou odpovědí. Rovněž v početní výhodě zamířil přesně nad Královo rameno Roman a snížil. Hostům kontaktní branka pomohla a rázem jich byl plný led. Domácí defenziva v čele s Králem ale odolávala.

V závěru třetí třetiny to ještě Oceláři chtěli zkusit při hře bez brankáře. Kacetl vystartoval z branky, puku se však zmocnil Filippi a trefou přes celé hřiště zvýšil na rozdíl dvou branek. Třinečtí to ale nevzdávali a trenér Moták opět sáhnul k power play, definitivní razítko na výhru domácích dal ale dalším gólem do opuštěné třinecké branky Knot.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kudrna (Liberec): "Odehráli jsme těžké utkání. Třinec měl lepší vstup do zápasu, od druhé třetiny jsme ale hru vyrovnali. Šli jsme do vedení, které jsme ve třetí třetině díky přesilovce navýšili. Podali jsme výborný výkon, celý tým dobře pracoval. Drželi jsme se hry, která nám v posledních zápasech přinášela úspěch a došli jsme si pro tři body."

Zdeněk Moták (Třinec): "Zápas se mi hodnotí těžce. V první třetině jsme hráli dobrý hokej, vypracovali jsme si gólové příležitosti. V poslední době se ale trápíme střelecky a dáváme málo branek. Ve druhé části nás zbrzdila vyloučení a domácí šli do vedení. Ve třetím dějství jsme inkasovali v oslabení. Sice jsme se dostali rychle na kontakt, ale už jsme bohužel nedokázali vyrovnat."

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 33. Bulíř (J. Vlach), 44. Hawryluk (Knot, Flynn), 59. Filippi (D. Král), 60. Knot (Filippi) - 47. Miloš Roman (A. Nestrašil, M. Růžička). Rozhodčí: Šindel, Jaroš - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4106.

Liberec: D. Král - Knot, McCoshen, Melancon, M. Ivan, Budík, Derner, A. Král - Faško-Rudáš, Filippi, Rychlovský - Hawryluk, A. Najman, Flynn - Kelly Klíma, Bulíř, Birner - J. Pérez, J. Šír, J. Vlach. Trenér: Pešán.

Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, J. Jeřábek, Marian Adámek - M. Růžička, A. Nestrašil, D. Voženílek - Kurovský, P. Vrána, Pánik - Hrehorčák, Holinka, Miloš Roman - Sikora, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 10.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je pátek 10. května 2024

Očekáváme v 14:00 19°C

Celá předpověď