Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

SOUHRN 35. KOLA: Derby pro Pardubice a Kometu, záchranářský souboj urvala Boleslav

Plzni se povedlo napravit předchozí vysokou porážku v Olomouci (3:7) a ve 35. kole extraligy přetlačila Vítkovice v defenzivním duelu 2:1. Vítěznou branku si připsal Ondřej Matýs. Třinec uspěl na ledě Karlových Varů 3:0 a znovu se mohl opřít o opory. To v Litvínově padlo v šedesáti minutách hned šest branek, Severočeši nakonec přehráli České Budějovice 4:3 po prodloužení. Až po nájezdech skončil záchranářský duel poslední Mladé Boleslavi s předposledním Kladnem, nakonec se radovali Boleslavští po výsledku 4:3. Ve východočeském derby se radovaly Pardubice, v moravském zase Kometa.

Jaromír Jágr z Kladna (vpravo) stíhá Pavla Skalického z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Plzeň odčinila zápas v Olomouci

Plzeň udolala Vítkovice 2:1 díky lepší první polovině utkání. Skóre otevřel Miroslav Indrák na konci první třetiny, na začátku té druhé zvýšil na rozdíl dvou branek Ondřej Matýs. Až ve 32. minutě snížil za Ostravany Peter Krieger, ale víc hosté nestihli a padli podruhé v řadě. Západočeši oslavili třetí výhru ze čtyř posledních duelů.

HC Škoda Plzeň – HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Indrák (Matýs, Söderlund), 24. Matýs (Söderlund, Kvasnička) – 32. Krieger (Peterek). Rozhodčí: Kika, Jaroš – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4497.

Třinec táhly ve Varech opory

Obhájci titulu z Třince si odvezli z Karlových Varů všechny body po vítězství 3:0. Za Slezany se jako první prosadil Martin Růžička, který pak dvakrát asistoval u obou branek Daniela Voženílka, jenž se nejprve trefil v přesilové hře a poté přidal pojistku do prázdné brány v závěru utkání. Brankář Ondřej Kacetl vychytal čisté konto. Oceláři si pojistili třetí místo tabulky, Západočeši přišli o třízápasovou vítěznou minisérii.

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. M. Růžička (J. Jeřábek), 41. Voženílek (M. Růžička, Nestrašil), 60. Voženílek (Nestrašil, M. Růžička). Rozhodčí: Hribik, M. Sýkora – Brejcha, Thuma. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 3355.

Motor vydřel v Litvínově alespoň bod

Litvínov vedl po obratu nad Českými Budějovicemi v páté minutě už 3:1, ale nakonec zvítězil 4:3 až po prodloužení. Jihočechům se povedl návrat do utkání ve druhé třetině, když srovnání zařídili Jáchym Kondelík a Milan Gulaš. V nastavení přisoudil výhru domácím Nicolas Hlava a Severočeši zůstávají na čtvrtém místě tabulky, Motor podlehl podruhé za sebou.

HC Verva Litvínov – Banes Motor České Budějovice 4:3 v prodl. (3:1, 0:2, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Koblasa (Jícha), 4. Abdul (Kirk, O. Kaše), 5. Zile (Koblasa, Kudrna), 63. Hlava (O. Kaše, Jaks) – 3. Harris (Valský), 34. Kondelík, 36. Gulaš (Ordoš). Rozhodčí: Cabák, Šindel – Frodl, Ondráček. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 4310.

Přetahovanou v Boleslavi rozsekly až nájezdy

Mladá Boleslav si ze záchranářského duelu proti Kladnu odnesla bod navíc, takže ztrátu na Rytíře v tabulce stáhla na rozdíl dvou bodů. Kladenští ale mají dva zápasy k dobru. Boleslav přitom v zápase vedla po brance Pavla Skalického 2:1 a po zásahu Tomáše Pituleho i 3:2, ale nejprve srovnal Radek Smoleňák a po něm také Eduards Tralmaks, jenž také otevřel skóre utkání z trestného střílení. Nájezdy rozhodl domácí Tomáš Fořt v páté sérii.

BK Mladá Boleslav – Rytíři Kladno 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Lantoši (Fořt, Pyrochta), 25. Skalický (Pyrochta, Gewiese), 34. Pitule (A. Čech, F. Pavlík), rozhodující sam. nájezd Fořt – 7. Tralmaks z trestného střílení, 30. Smoleňák (Melka), 37. Tralmaks (Ticháček). Rozhodčí: Šír, Stano – Lederer, Zíka. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4067.

Sparta přestřílela Liberec

Také v zápase mezi Libercem a Spartou padlo sedm branek, ale Pražané zvítězili pod Ještědem 4:3 v základní hrací době. Dalšími dvěma brankami se blýskl v dresu vítězů Roman Horák, což se mu povedlo potřetí z posledních čtyř duelů. Sparta udržela první místo před Pardubicemi, kaňkou zápasu je ale zranění brankářské jedničky Jakuba Kováře, kterého musel nahradit Josef Kořenář.

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Hawryluk (Knot, A. Najman), 18. Flynn (Bulíř), 25. J. Vlach – 11. Řepík (Kempný, Forman), 19. Sobotka, 39. Horák (O. Najman), 45. Horák. Rozhodčí: Úlehla, Květoň – Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6846.

Na východě Čech se radovaly Pardubice

Dynamo zvládlo východočeské derby v Hradci Králové a po výhře 3:2 zaostává za Spartou jen o bod se dvěma zápasy k dobru. V prestižním utkání bylo stále ve výsledkovém náskoku. Skóre otevřel Peter Čerešňák, na 2:0 zvýšil Lukáš Radil a vítěznou branku zaznamenal Martin Kaut. Domácím nepomohly ani dvě přesilovkové branky Davida Šťastného.

Mountfield Hradec Králové – HC Dynamo Pardubice 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Šťastný (Freibergs, Jasper), 31. Šťastný (T. Pavelka) – 2. Čerešňák (A. Musil), 10. Radil (L. Sedlák, Paulovič), 30. M. Kaut (Paulovič, Hájek). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček – Lhotský, Hnát. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. Diváci: 6332.

Kometa bodovala naplno po devíti duelech

Dlouhá černá série Brna je u konce. Kometa zdolala v moravském derby Olomouc 4:3 a tři body získala poprvé od 3. prosince. Dvěma góly k tomu pomohl Andrej Kollár, jednou se trefili Martin Zaťovič a Jakub Flek. V zápase padlo třicet trestných minut. Jihomoravané se drží na osmém místě, Hanáci jsou jedenáctí.

HC Kometa Brno – HC Olomouc 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 20. Zaťovič (Cingel), 32. Flek (Cingel), 40. Kollár (Zaťovič, Flek), 58. Kollár (Flek, J. Kos) – 15. Řezníček (Kunc), 34. Navrátil (Rašner, Nahodil), 60. Kunc (Navrátil, Orsava). Rozhodčí: Obadal, Vrba – Axman, Rožánek. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 6686.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články