Hokejisté Plzně přetlačili Vítkovice 2:1, gól a asistenci si připsal Matýs

foto Ilustrační foto - 47. kolo hokejové extraligy: HC Škoda Plzeň - HC Olomouc, 3. ledna 2024 v Plzni. Plzeňští hráči se radují z úvodního gólu.

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili ve 35. kole extraligy Vítkovice 2:1 a zvítězili ve čtvrtém z posledních pěti domácích utkání. Západočeši si vypracovali zásluhou gólů Miroslava Indráka s Ondřeje Matýse dvoubrankový náskok, ale hosté po polovině utkání snížili. Po bezbrankové třetí třetině nakonec Ostravané padli potřetí z uplynulých čtyř zápasů.

Po opatrném úvodu převzali iniciativu lépe kombinující hosté a nekrytý Percy v 8. minutě z levého kruhu pálil těsně vedle. Na druhé straně se po rychlém přečíslení neprosadil z dobré pozice Pour.

Vítkovičtí mohli jít do vedení v 15. minutě, jenže při ponechané výhodě střelu Fridricha do odkryté branky na poslední chvíli vyrazil obětavě Piskáček. O dvě minuty později skórovali naopak domácí. Matýsovo nahození od modré čáry totiž mimo dosah gólmana Klimeše tečoval Indrák.

Po pauze uplatnil agilní Matýs důraz na brankovišti a ve 24. minutě dorážkou Söderlundova pokusu zvýšil na 2:0. Vzápětí z podobné situace Rekonen minul odkrytou branku a po zaváhání defenzivy Indiánů ztroskotal tváří v tvář Pavlátovi Vondráček.

Plzeňský gólman si poté v první přesilovce utkání poradil s bombou Lakatoše z pravého kruhu, ale ve 32. minutě už ho hosté překonali. Po chybě Dujsíka Peterek přihrál na brankovišti volnému Kriegerovi, který uspěl zakončením mezi betony.

Urputný boj plný osobních soubojů pokračoval i v závěrečné dvacetiminutovce. Šanci Poura zlikvidoval Klimeš a následně hosté promarnili i druhou početní výhodu. Nejblíže vyrovnání byl v 50. minutě Bukarts, nenápadnou střelou však trefil jen levou tyčku.

Domácí pasivním pojetím nepouštěli soupeře do gólových příležitostí a přesilovku po vyloučení Poura v 56. minutě pokazil Vítkovicím útočným faulem Lakatoš. Šedesátisekundovou hru bez brankáře Indiáni bez potíží zvládli.

Hlasy trenérů po utkání: 

Petr Kořínek (Plzeň): "Byl to rychlý hokej z obou stran. Nehráli jsme od začátku špatné utkání. Ve druhé třetině se nám podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. V polovině druhé třetiny jsme ale začali hrát hokej nahoru dolů a to jsme přesně nechtěli. Tím jsme soupeře nechali snížit kontaktním gólem, navíc jsme mu nabídli i přesilovky. Třetí třetina byl boj. Musím kluky pochválit za obětavý výkon s výborným gólmanem. Je to vybojované vítězství od všech hráčů a to je strašně důležité. Podobná výhra je cennější než předchozí domácí dvě s vysokým skóre."

Jiří Veber (Vítkovice): "Z mého pohledu byla první třetina rychlá z obou stran, moc se ani nepřerušovalo. Z naší strany byla nejlepší, ale prohráli jsme jí. Neměli jsme tolik šancí, chyběl nám větší tlak. Nevytvořili jsme si souvislý nápor ani ve druhé třetině, když jsme nedokázali soupeře pořádně zatlačit a donutit ho tím k chybám. Důležitý moment utkání byl v našich přesilovkách, vůbec jsme si v nich nepomohli."

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Indrák (Matýs, Söderlund), 24. Matýs (Söderlund, Kvasnička) - 32. Krieger (Peterek). Rozhodčí: Kika, Jaroš - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4497.

Sestavy:

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Kvasnička, Dujsík, Laakso, Piskáček, Malák, Houdek - Rekonen, Lev, Pour - Schleiss, Mertl, Holešinský - Matýs, Indrák, Söderlund - Jansa, Soukup, Hrabík. Trenér: Kořínek.

Vítkovice: Klimeš - Percy, Raskob, L. Kovář, Mikuš, Grman, Auvitu - Kalus, Chlán, Lakatoš - Vondráček, Krieger, Dej - Roberts Bukarts, M. Barinka, Fridrich - Peterek, Claireaux, Šoustal. Trenér: Trnka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.06.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je neděle 2. června 2024

Očekáváme v 21:00 16°C

Celá předpověď