Nor Christiansen ovládl sprint biatlonistů v Ruhpoldingu. Z Čechů bodoval jen Krčmář

Čeští biatlonisté se ani v pátém sprintu této sezony Světového poháru nevešli do první dvacítky. Nejlepším z nich byl v sobotu v německém v Ruhpoldingu Michal Krčmář, který skončil po jednom trestném kole na 29. místě. Zvítězil Nor Vetle Sjaastad Christiansen, jenž porazil o více než 16 vteřin Itala Tommasa Giacomela. Třetí byl další Nor Tarjei Bö.

Ruhpolding (Aktualizováno: 18:03 13. 1. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nor Vetle Sjaastad Christiansen ovládl závod ve sprintu biatlonistů v Ruhpoldingu

Nor Vetle Sjaastad Christiansen ovládl závod ve sprintu biatlonistů v Ruhpoldingu | Zdroj: Profimedia

Ostatní Češi v závodě nebodovali. Jonáš Mareček doběhl po dvou trestných kolech na 49. místě, Vítězslav Hornig byl osmapadesátý a Jakub Štvrtecký obsadil po třech střeleckých chybách 79. příčku. Tomáš Mikyska do závodu po rozhodnutí kouče Michaela Málka nenastoupil.

Z B-týmu až do top desítky ve Světovém poháru. Charvátovou po skvělém sprintu těší gradující forma

Číst článek

Dvaatřicetiletý Krčmář odstartoval s číslem 2. Na úvodní položce vleže minul čtvrtý terč, vestoje už byl stoprocentní. Po střelecké stránce absolvoval nejlepší sprint v sezoně.

„Když to vezmu ve srovnání s ostatními sprinty v aktuální sezoně, tak bych měl být spokojený. Bohužel jsem udělal hloupou chybičku při střelbě vleže. Ránu jsem neudělal precizně, chyběly mi dvě desetiny na spoušti. Rána hned vyskočila ven, což mě hodně mrzí. Stojku jsem pak musel pohlídat, nechtěl jsem riskovat další minutu,“ hodnotil pro Radiožurnál Sport Michal Krčmář.

Návrat Štvrteckého

Po dvou vynechaných štafetách se do Světového poháru vrátil Štvrtecký. Kvůli třem trestným kolům skončil z Čechů nejhůře a jako jediný se nedostal do nedělního stíhacího závodu. „Na střelnici to byla hrůza. Vůbec mi to nešlo. Nevěřil jsem si a ještě přišly dvě chyby vleže. S tím se nedá bohužel závodit," uvedl Štvrtecký.

Na startu tentokrát chyběl Mikyska, který se v novém roce vrátil po zranění kolena. „Musí začít pozvolna závodit. Odjel dva závody před Vánocemi v Novém Městě, dva v Oberhofu a jeden v Ruhpoldingu. Potřebuje také trénovat, protože má velké manko. Myslím, že mu pauza prospěje. Z únavy by se pak těžko vyhrabával,“ řekl trenér Málek.

Jednatřicetiletý Christiansen vybojoval páté individuální vítězství ve Světovém poháru a první v sezoně. Díky bezchybné střelbě porazil o 16,1 vteřiny Itala Giacomela, který se zdržel na jednom trestném kole. Na první individuální stupně vítězů v sezoně čekají dál Francouzi. Blízko byl v sobotu Émilien Jacquelin, který skončil čtvrtý. O osm desetin ho předčil Nor Tarjei Bö.

Program Světového poháru v Ruhpoldingu zakončí v neděli stíhací závody.

Světový pohár v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):

Muži - sprint (10 km): 1. Christiansen (Nor.) 22:27,2 (0 tr. okruhů), 2. Giacomel (It.) -16,9 (1), 3. T. Bö (Nor.) -20,1 (0), 4. Jacquelin (Fr.) -20,9 (0), 5. Dale-Skjevdal (Nor.) -23,0 (2), 6. Strelow (Něm.) -33,8 (1), ...29. Krčmář -1:21,2 (1), 49. Mareček -1:51,8 (2), 58. Hornig -2:01,6 (1), 79. Štvrtecký (všichni ČR) -2:21,5 (3).
Průběžné pořadí (po 11 z 21 závodů): 1. J. T. Bö (Nor.) 611, 2. T. Bö 557, 3. Dale-Skjevdal 499, 4. Strömsheim 495, 5. Laegreid (oba Nor.) 482, 6. Doll (Něm.) 427, ...24. Krčmář 174, 50. Štvrtecký 32, 53. Mareček 28, 61. Václavík 15, 69. Karlík 5, 80. Mikyska (všichni ČR) 1.

jsu, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme