České Budějovice zdolaly doma Karlovy Vary 3:0

foto Ilustrační foto - Utkání 30. kola hokejové extraligy: Banes Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové, 26. prosince 2023 v Českých Budějovicích. Budějovičtí fanoušci se radují z výhry.

České Budějovice - Hokejisté Českých Budějovic porazili v 36. kole extraligy doma Karlovy Vary 3:0 a dosáhli na teprve druhou výhru z posledních šesti utkání. Energie po sérii tří vítězství podruhé za sebou nebodovala a stejně jako při páteční domácí porážce s Třincem (0:3) také neskórovala. Gólem a asistencí přispěl k úspěchu Motoru Filip Přikryl a díky 36 úspěšným zákrokům udržel čtvrté čisté konto v sezoně Dominik Hrachovina.

Křídelník čtvrté karlovarské formace Kružík při prvním pobytu na ledě dovezl kotouč až před Hrachovinu, jenž odrazil jeho pokus, ale v pokračující akci obránce Huttula po nápřahu z levé strany trefil tyčku. Zanedlouho mířil do tyčky také jeho spoluhráč Plutnar. Defenzívu Západočechů poté pozlobil odvážný bek Hovorka, domácí tým však nadále působil zakřiknutě.

Poměr sil na ledě se začal vyrovnávat s přibývajícími minutami. Jihočeši přidali na důrazu a jednu z prvních zajímavých příležitostí si vypracovali mladíci Koláček s Chlubnou. Následovaly dva nebezpečné pokusy Ordoše a tentýž hráč se krátce před odchodem do šaten dostal do obrovské šance po předchozí výborné práci Gulaše, ale skóre se neměnilo.

Brzy po začátku druhé části našel Doudera přihrávkou z hloubi obranného pásma na útočné modré čáře Valského, který vyrazil sám proti Frodlovi a překonal ho střelou kolem lapačky. Vyrovnat mohl zblízka bekhendem Černoch. Hosté si alespoň vynutili vyloučení Pýchy. Ve vlastním oslabení se dostali do přečíslení Martin Beránek s Kondelíkem, ale druhému z nich v rozhodující chvíli sklouzl puk.

Poté fauloval karlovarský Bartejs a při hře čtyři na čtyři se ocitl v šanci Martin Beránek. Při dalším trestu Pýchy se rozjeli Přikryl s Ordošem sami na Frodla, několikrát si rychle vyměnili kotouč a Přikryl neomylně zakončil u pravé tyčky. V dalším průběhu se po chybě hostí řítil sám na brankáře také Chlubna, ale zakončil nepřesně. Ve vlastním oslabení následně ujel také karlovarský Jiskra, jenže Hrachovina byl na místě.

Do třetí třetiny vstoupili náporem hosté. Nebezpečný závar v útočném pásmu vytvořila Černochova řada, ale brankář Hrachovina podržel svůj tým. Poté se domácí ubránili při trestu Kachyni, znovu s nemalým přispěním Hrachoviny. V jednom z protiútoků neúspěšně zkoušel zakončit Martin Beránek u pravé tyčky.

V 54. minutě se Kondelík s Ordošem ocitli v přečíslení, první z nich trefil tyčku. Budějovický kapitán Gulaš se v závěru nechal vyloučit za zbytečný úder pěstí a mužstvo Energie čtyři minuty před sirénou zkusilo power play šest na čtyři. Znovu čaroval Hrachovina, po jeho zákroku lapačkou potvrdil videozáznam, že nebyl gól. Domácí útočník Ordoš bekhendem minul opuštěnou branku. Hosté pokračovali v power play i po skončení přesilovky, prázdnou klec netrefili Valský s Ordošem, ale nakonec skóroval Simon.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Hanzlík (České Budějovice): "V první třetině jsme předvedli bezkrevný výkon, dvakrát nám pomohla tyčka. Druhou část nemíváme dobrou, tentokrát se nám paradoxně vydařila. Byli jsme aktivní, vytvářeli jsme si šance. Do třetí části jsme šli s obavou, abychom neztratili vedení 2:0. Soupeř měl blízko ke gólu, ale povedlo se nám to ustát."

Václav Eismann (Karlovy Vary): "Byli jsme spokojení s průběhem úvodní třetiny, v níž jsme hráli podle plánu. Naopak jsme byli hodně nespokojení s tím, jak jsme se prezentovali ve druhé části. Hráči dělali individuální chyby a vykazovali nedostatečné pracovní úsilí. Soupeř rozhodl o výsledku, který si v závěru pohlídal. Aktuálně jsme nedali už 120 minut gól."

Banes Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Valský (M. Doudera, Hovorka), 34. F. Přikryl (Ordoš), 60. D. Simon (F. Přikryl, M. Beránek). Rozhodčí: Šír, Vrba - Lhotský, Thuma. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5914.

Sestavy:

České Budějovice: Hrachovina - Pýcha, Gulaši, Kachyňa, Štencel, Hovorka, M. Doudera, Vráblík - Gulaš, Kondelík, Ordoš - Kubík, F. Přikryl, M. Beránek - Valský, M. Hanzl, D. Simon - Koláček, M. Toman, Chlubna. Trenér: Čihák.

Karlovy Vary: Frodl - Plutnar, Huttula, Stříteský, M. Rohan, Bartejs, A. Rulík, Tureček - O. Beránek, Černoch, Jiskra - Kangasniemi, Kofroň, T. Rachůnek - O. Procházka, Hladonik, T. Redlich - Kružík, R. Přikryl, Koffer. Trenér: Bruk.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 21.05.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je úterý 21. května 2024

Očekáváme v 14:00 21°C

Celá předpověď