Logo regionálního portálu pohorelicko.cz

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na již 10. ročník Slavností moravského uzeného a vína!

PR Slavnosti moravského uzeného
pondělí 15.1.2024 | aktualizováno 17.1.2024



Zima už se zdá dlouhá a letní festivaly jsou ještě daleko? Naštěstí jsou zde letos již podesáté Slavnosti moravského uzeného a vína, které na hrad Veveří zavítají ve dnech 24. a 25. února.

Můžete se jako již tradičně těšit na to nejlepší moravské uzené, vína od moravských vinařů, ale také volbu uzenářského krále roku. Desátý ročník slibuje doslova největší porci uzeného, zábavy a gastro zážitků v celé historii slavností.

Gastronomická akce Slavnosti moravského uzeného a vína, která je největší oslavou moravského uzeného na světě, potěší všechny milovníky masa. Kromě klasického moravského uzeného masa se návštěvníci mohou těšit na klobásy, šunky i zabíjačkové delikatesy. Vše navíc připravené podle tradičních rodinných receptur bez použití chemie.

Zní to lákavě? Vyrazte na Slavnosti zadarmo!

Už se vám sbíhají sliny? Co takhle vydat se na Slavnosti moravského uzeného a vína úplně zadarmo? Stačí se zapojit do soutěže o 5 × 2 vstupenky! Soutěžit můžete do nedělě 28. ledna 2024. Pro účast stačí správně zodpovědět následující otázku:

Jaké dřevo se používá pro uzení moravského uzeného?

A. tvrdé
B. měkké
C. z jehličnatých stromů
 
Odpovídat můžete ZDE

Nápovědu hledejte na stránkách https://www.moravskeuzene.cz/o-uzenem/.

Na co se můžete těšit?

Desátý ročník slibuje bohatý program a zábavu skutečně pro každého. Ve středověkých prostorách hradu Veveří, který je jen pět minut jízdy autem od Brna, si užijete nejen dobré jídlo a pití, ale také skvělý doprovodný program.

„V rámci řeznické školy se návštěvníci dozvědí třeba jak správně porcovat maso a jak zpracovat celého čuníka. Kromě ovarové polévky zdarma ke vstupnému letos také na hradě dozrává strom klobásovník, jehož plody může veřejnost sklidit. Kuchařská show s Markétou Hrubešovou zase představí lahodné recepty z tradiční kuchyně,“ informoval ředitel akce Michal Burian.

A nezapomíná se ani na děti - dvakrát denně pro ně zahraje divadlo, zdarma bude prohlídka hradeb a pořadatelé chystají i malou šifrovací hru s překvapením i dílničky.

Aby nikomu nebyla zima, nemůžou chybět stánky se svařákem, punčem a dalšími nápoji pro zahřátí a k dispozici bude také vinařský stan, kde bude patnáct vinařů nabízet k uzenému svá vína, takže si na své přijdou i ti, kdo dávají před pivem přednost vínu. Atmosféru při degustování bude dokreslovat cimbálová muzika a harmonikářka.

Neváhejte a zpestřete si zimu!

Základní vstupné pro dospělé stojí 200 Kč a zahrnuje vstup do hradního areálu včetně hradeb; ochutnávku uzeného, které najdou zájemci na stáncích jednotlivých uzenářů; volný vstup na workshopy věnované uzení a malou kuchařka, v níž lidé naleznou recepty z moravské gastronomie. Vstupenky jsou dostupné v síti smsticket.

Další informace najdete také v Kalendáři akcí nebo na stránkách moravskeuzene.cz.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama