Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Dakar má první oběť. Zraněním podlehl motocyklista Falcón

Pětačtyřicetiletý Carles Falcón se stal první obětí letošní Rallye Dakar. Španělský motocyklista podlehl v nemocnici zraněním, která utrpěl před více než týdnem ve druhé etapě.

Je nám líto, video expirovalo.
Macík navýšil svůj náskok mezi kamiony už téměř na dvě hodiny

Falcón, který na Dakaru startoval podruhé, měl těžkou nehodu 7. ledna. Závodník jedoucí za ním mu okamžitě přivolal pomoc. Podle ředitele závodu Davida Castery ho záchranáři na místě resuscitovali a helikoptéra ho v kritickém stavu převezla do nemocnice. Po celou dobu hospitalizace byl udržován v umělém spánku.

"Carles nás opustil. Lékařský tým potvrdil, že neurologické poškození způsobené kardiorespirační zástavou v době nehody je nevratné," uvedl tým TwinTrail Racing. "Carles byl usměvavý člověk, vždy aktivní, který si vášnivě užíval vše, co dělal, zvláště motorky. Opustil nás při něčem, co bylo jeho snem, při závodění na Dakaru."

Podle dostupných údajů při Rallye Dakar přišlo od roku 1979 o život zhruba osm desítek lidí, přesný počet úmrtí se podle různých zdrojů liší. Falcón se stal 28. obětí mezi závodníky, ostatní byli členy doprovodu, novináři a diváci. Naposledy loni zemřel na Dakaru fanoušek po střetu s kamionem Aleše Lopraise.

V roce 1986 nepřežil v průběhu závodu havárii vrtulníku zakladatel dakarské rallye Thierry Sabine.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články