Plíšková končí na Australian Open v 1. kole, podlehla světové trojce Rybakinové. V deblu uspěla Siniaková

Tenistka Karolína Plíšková vypadla na Australian Open v 1. kole. V něm jedenatřicetiletá česká tenistka podlehla světové trojce Jeleně Rybakinové z Kazachstánu po setech 6:7 (6:8) a 4:6. Ve čtyřhře zahájily první společnou sezonu úspěšně Kateřina Siniaková a Storm Hunterová.

Melbourne (Aktualizováno: 13:25 16. 1. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Loňská čtvrtfinalistka Plíšková získala proti světové trojce Rybakinové osm úvodních míčků a vedla 2:0. Rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán ale ve čtvrtém gamu srovnala. Za stavu 5:6 odvrátila Plíšková tři setboly a na řadu přišel tie-break.

Herní podmínky mi tady sedí, pochvaluje si Lehečka. Na Australian Open chce zůstat na vítězné vlně

Číst článek

Česká tenistka v něm měla triumf na dosah. Vypracovala si náskok 6:3 a měla rovněž tři setboly, z toho dva při svém podání. Rybakinová ale také všechny odvrátila, za stavu 5:6 trefila míček velmi těsně na čáru. Po pěti vyhraných výměnách v řadě nakonec získala první set.

Ve druhé sadě rozhodl třetí game, v němž Plíšková přišla o servis. Rybakinová jí nenabídla do konce utkání jediný brejkbol.

Česká tenistka pak v závěru odvrátila tři mečboly, ten čtvrtý už ale předloňská vítězka Wimbledonu využila. Plíšková neporazila Rybakinovou ani na čtvrtý pokus, v 1. kole Australian Open skončila poprvé od roku 2013.

Deblistky uspěly

Česko-australský pár, který se dal dohromady poté, co Siniaková přerušila spolupráci s Barborou Krejčíkovou, porazil kolumbijsko-kazašskou dvojici Camila Osoriová, Julia Putincevová dvakrát 7:5.

Siniaková a Hunterová potvrdily roli turnajových trojek a přehrály Osoriovou a Putincevovou za necelou hodinu a půl. V prvním setu se jim díky dvěma brejkům podařilo zvrátit nepříznivý vývoj ze stavu 2:5, ve druhé sadě prohrávaly pro změnu 0:3.

Nová dvojice, která vyhrála předloni German Open a minulý rok se dostala do finále turnaje v Adelaide, zaznamenala i první vítězství na grandslamu.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme