L'Oréal kupuje společnost Gjosa, ekologický technologický startup, který stojí za průlomovými inovacemi v oblasti úspory vody

Společnost L'Oréal oznámila, že podepsala dohodu o převzetí zbývajících akcií švýcarského startupu Gjosa, který je průkopníkem technologie frakcionace vody. L'Oréal zahájil spolupráci se startupem Gjosa, aby v roce 2021 uvedl na trh profesionální sprchovou hlavici L'Oréal Professionnel Water Saver, která byla časopisem TIME zařazena mezi "100 nejlepších vynálezů roku". Patentovaná technologie fragmentace vody v hlavici L'Oréal Professionnel Water Saver od Gjosa umožňuje kadeřnickým salónům snížit spotřebu vody v zadní části hlavice až o 69 % a přesto poskytnout klientům příjemný a dokonalý zážitek z mytí vlasů. Od roku 2023 byla tato udržitelná sprchová hlavice zavedena do více než 10 000 profesionálních kadeřnických salonů v Evropě a na Středním východě a pomohla ušetřit více než 182 milionů litrů vody, což odpovídá 72 olympijským plaveckým bazénům. V nadcházejících letech je v plánu pokračovat v rozšiřování do více než 200 000 salonů po celém světě.

L'Oréal poprvé oznámil menšinovou investici do startupu Gjosa v roce 2021 prostřednictvím svého fondu rizikového kapitálu BOLD (Business Opportunities for L'Oréal Development). Tato akvizice dále upevňuje závazky skupiny L'Oréal for the Future, včetně komplexního a vědecky podloženého přístupu k hospodaření s vodou, který zajišťuje, že aktivity skupiny respektují planetární hranice definované vědeckou komunitou. Cílem této akvizice je inovovat a rozšířit četné aplikace technologie Gjosa pro krásu a zároveň chránit vzácný a vyhledávaný zdroj vody.

"Akvizice společnosti Gjosa dále prohlubuje naši schopnost zabudovat udržitelnost přímo do našich produktů a služeb a umožňuje nám bezproblémově integrovat technologii šetřící vodu do nových složení a Beauty Tech inovací," řekl Nicolas Hieronimus, generální ředitel L'Oréal Groupe. "Společně můžeme rychle rozšířit udržitelná kosmetická řešení se zvyšující se výkonností, která jsou méně náročná na zdroje, a zavést je do širšího ekosystému krásy."

"Očekává se, že do roku 2030 bude mít téměř 60 % světové populace nedostatek vody. Spojení vědy a technologie bude hrát zásadní roli v našem úsilí o ochranu tohoto cenného zdroje. L'Oréal i Gjosa se intenzivně věnují životnímu prostředí, poskytují lidem na celém světě ty nejlepší zážitky z krásy a zároveň šetří vzácné zdroje vody," uvedla Barbara Lavernos, Deputy Chief Executive Officer pro výzkum, inovace a technologie, L'Oréal Groupe. "Díky oficiálnímu vstupu společnosti Gjosa do skupiny L'Oréal můžeme urychlit výzkum a inovace a uvést na trh inovativnější a udržitelnější řešení Beauty Tech pro profesionální i spotřebitelské trhy. Jsme nadšeni, že můžeme společnost Gjosa přivítat v naší rodině."

"L'Oréal je naším nejdůležitějším partnerem a je pro nás nesmírně důležité stát se součástí L'Oréal Groupe, protože se snažíme navázat na počáteční úspěch Water Saver a rozšířit jej na nové způsoby použití, podoby a trhy," řekl Amin Abdulla, spoluzakladatel a člen představenstva společnosti Gjosa. "Naše partnerství bylo od počátku velmi otevřené a založené na spolupráci, takže celá společnost Gjosa se těší na tuto novou kapitolu jako součást rodiny a kultury L'Oréal Groupe."

"Spojení vedoucího postavení L'Oréal na trhu s kosmetickými produkty a klíčových odborných znalostí společnosti Gjosa v oblasti technologií pro úsporu vody přispěje k transformaci kosmetického průmyslu pomocí nových, udržitelných Beauty Tech inovací ve velkém měřítku," řekl Laurent Manca, generální ředitel společnosti Gjosa.

Tato akvizice podléhá standardním podmínkám pro její dokončení a měla by být uzavřena během několika příštích týdnů.

O společnosti L’Oréal

Již více než 110 let má společnost L’Oréal jako přední hráč na světovém trhu s kosmetikou jediný cíl: plnit přání v oblasti kosmetiky spotřebitelům na celém světě. Cílem naší tvorby je krása, která hýbe světem, a tento záměr rovněž definuje, jak k této oblasti přistupujeme: inkluzivně, eticky a velkoryse, vždy s ohledem na sociální otázky a udržitelnost životního prostředí. Díky širokému portfoliu 35 mezinárodních značek a ambiciózním závazkům v oblasti udržitelnosti nabízíme v programu L’Oréal pro budoucnost každému na celém světě to nejlepší z hlediska kvality, účinnosti, bezpečnosti, jakož i z hlediska korektního a odpovědného přístupu, a zároveň oslavujeme krásu v její nekonečné rozmanitosti. V roce 2021 dosáhla skupina se svými 85 400 oddanými zaměstnanci, vyváženou geografickou působností a prodejem napříč všemi distribučními sítěmi (e-commerce, hromadný trh, obchodní domy, lékárny, kadeřnické salony, značkový maloobchodní prodej a maloobchodní prodej v oblasti cestovního ruchu) tržeb ve výši 32,28 miliardy eur. Skupina disponuje 20 výzkumnými centry v 11 zemích světa a týmem odborníků v oblasti výzkumu a inovací, který čítá více než 4 000 vědců a 3 000 technologických odborníků, díky nimž se společnost L’Oréal zaměřuje na vývoj kosmetiky budoucnosti a na to, aby se stala lídrem v oblasti Beauty Tech.

Více informací naleznete na https://www.loreal.com/en/mediaroom

O společnosti Gjosa

Ve společnosti Gjosa nám záleží na planetě a jsme odhodláni snížit spotřebu vody pro současné i budoucí generace!

Jsme švýcarská inovativní a ekologická společnost, která věří v technologii jako sílu pro dobro.

Integrujeme průlomové technologie do každodenních výrobků, které lidem umožňují aktivně se podílet na vytváření udržitelnějších zítřků.

"Tato tisková zpráva nepředstavuje nabídku prodeje ani výzvu k nákupu akcií společnosti L'Oréal. Pokud si přejete získat komplexnější informace o společnosti L'Oréal, nahlédněte prosím do veřejných dokumentů registrovaných ve Francii u Autorité des Marchés Financiers, které jsou k dispozici také v angličtině na našich webových stránkách www.loreal-finance.com."

"Tato tisková zpráva může obsahovat prognostické informace. Přestože se společnost domnívá, že tato prohlášení vycházejí z přiměřených předpokladů ke dni zveřejnění této tiskové zprávy, jsou ze své podstaty zatížena riziky a nejistotami, které mohou vést k rozporu mezi skutečnými údaji a údaji uvedenými nebo naznačenými v těchto prohlášeních."

Další informace můžete získat od své banky, makléře nebo finanční instituce (kód ISIN: FR000012031) nebo z běžných novin a časopisů či internetových stránek pro akcionáře a investory, www.loreal-finance.com, z aplikace L’Oréal Finance nebo volejte na bezplatnou linku (na území Francie): 0 800 66 66 66. 0 800 66 66 66

Kontakt:

L’ORÉAL

Individual shareholders and market regulators

Pascale GUERIN

Pascale.guerin@loreal.com

Financial analysts and institutional investors

Eva QUIROGA

Eva.quiroga@loreal.com

Média

Brune DIRICQ

Brune.diricq@loreal.com 

Christine BURKE

Christine.burke@loreal.com 

 

Sledujte nás na LinkedInu @L’Oréal

Sledujte nás na Instagramu @lorealgroupe

www.loreal.com

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

 

Klíčová slova Francie-kosmetika-ekologie-voda-firmy-Gjosa-L'Oréal

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Energetika, suroviny
Chemický a farmaceutický průmysl
Zemědělství, životní prostředí

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.